125 g horkej čokolády (najmenej 60%)
100 g masla
3 vajcia
100 g práškového cukru
100 g mandľovej múky (alebo najemno namletých olúpaných mandlí)
35 g polohrubej múky
1/2 lyžičky citrónovej kôry
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1/4 lyžičky jedlej sódy
štipka soli
Čokoládová poleva:
100 g horkej čokolády (najmenej 50%)
80 ml smotany na šľahanie
plátky mandlí na ozdobenie
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Citrónová kôra drvená nakúpite tu
1Pripravte si formu, vyložte ju papierom na pečenie a strany vymažte maslom. Rúru rozohrejte na 180 °C.
2Do misy dajte čokoládu, maslo nakrájané na kocky a nechajte rozpustiť vo vodnom kúpeli. Priebežne miešajte a nechajte vychladnúť.
3Tri lyžice práškového cukru si dajte nabok. Do ostatného cukru pridajte žĺtky a vyšľahajte do hustej peny.
4Z 3 lyžíc cukru, ktoré ste si odložili a bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
5Do peny zo žĺtkov, nalejte vychladnutú čokoládu s maslom a dôkladne premiešajte. Pridajte mandľovú múku či mleté mandle, polohrubú múku, prášok do pečiva, sódu, citrónovú kôru a soľ. Po malých častiach potom vmiešajte sneh.
6Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte cca 40 minút. Keď do cesta zapichnete drevenú špajdlu a po vytiahnutí bude čistá, chlebíček je upečený.
7Po upečení chlebíček vyberte z rúry a nechajte ho chvíľku odležať. Potom ho vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
8Medzitým si pripravte polevu. Čokoládu nalámte na kúsky, dajte do misky a pridajte horúcu smotanu. Poriadne premiešajte, aby sa všetko krásne prepojilo. Zmes priebežne miešajte až do vychladnutia. Mala by trošku zhustnúť. Následne ju nalejte na chlebíček a ozdobte plátkami mandlí.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.