Recepty

Džadky

Džadky

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

3 veľké zemiaky
1 a pol hrnčeka hladkej múky

1 lyžica masti
slanina
1/2 lyžičky PAPRIKY SLOVENSKEJ LAHÔDKOVEJ
1 kelímok sladkej smotany

Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Dajte variť do vyššieho hrnca s väčším množstvom osolenej vody. Varte do mäkka.

2Keď sú zemiaky mäkké, odlejte z nich vodu, ale zemiaky musia ostať ponorené. Zvyšnú vodu si odložte bokom. Zemiaky posypte múkou a nechajte ešte 3 minúty variť na miernom plameni. Zemiaky popučte a keď je zmes príliš suchá dolievajte vodu zo zemiakov. Vyberte na pracovnú dosku vychladnúť. Cesto by malo byť husté a lepivé.

3Medzitým si nakrájajte slaninu na kocky a na masti upečte do zlata. Zmiernite plameň a nalejte smotanu. Nechajte ju prevariť a odstavte. Nakoniec nasypte Slovenskú lahôdkovú papriku. 

4Džadky natrhajte na menšie kúsky a podávajte poliate pripravenou omáčkou.

Džadky sú spišskou regionálnou špecialitou. Dajú sa nazvať aj jedlom chudobných, pretože na ich prípravu potrebujete len zemiaky, múku a slaninu prípadne cibuľu. Najčastejšie sa pripravujú z cesta guličky alebo šúľance a tie sa podávajú so slaninou a kyslou smotanou. Je to jednoduché, rýchle a hlavne chutné jedlo. Náš recept je vylepšený, tak si skúste pripraviť džadky tak trochu inak.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie