Recepty

Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom

Dýňový prívarok s hovězím masem

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
60 min. dusenie mäsa
30 min. varenie tekvice

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Hovězí

Potrebujeme

Prívarok:
1 stredne veľká tekvica
lyžica masla
trochu olivového oleja
1 malá cibuľa
250ml smotany na šľahanie
1 lyžica hladkej múky
2 PL KÔPRU
ČIERNE MLETÉ KORENIE
soľ

Hovädzie mäso:
750g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
lyžica masti
1 ČL ARMÉNSKA ADŽIKA
ČIERNE MLETÉ KORENIE

Arménska adžika nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu

Postup prípravy

1Tekvicu zbavte jadierok, olúpte a nastrúhajte na hrubo. Cibuľu nakrájajte nadrobno. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte trochu oleja, cibuľu a opečte ju do zlata.

2Pridajte nastrúhanú tekvicu. Osoľte, okoreňte podlejte trochou vody a duste do mäkka cca 30 minút.

3Pripravte si zátrepku, tak že múku rozmiešate v smotane a zalejte ňou tekvicu. Do hotového prívarku pridajte kôpor, prípadne dochuťte soľou a korením.

4Cibuľu nakrájajte nadrobno a mäso na menšie kocky.

5Na masti najskôr opečte do sklovita cibuľu. Potom pridajte mäso. Osoľte, okoreňte podlejte trochou vody a duste do mäkka. Počas dusenia podlievajte vodou.

Podávajte s varenými zemiakmi.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Arménska adžika
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Kôpor

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie