Prívarok:
1 stredne veľká tekvica
lyžica masla
trochu olivového oleja
1 malá cibuľa
250ml smotany na šľahanie
1 lyžica hladkej múky
2 PL KÔPRU
ČIERNE MLETÉ KORENIE
soľ
Hovädzie mäso:
750g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
lyžica masti
1 ČL ARMÉNSKA ADŽIKA
ČIERNE MLETÉ KORENIE
Arménska adžika nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu
1Tekvicu zbavte jadierok, olúpte a nastrúhajte na hrubo. Cibuľu nakrájajte nadrobno. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte trochu oleja, cibuľu a opečte ju do zlata.
2Pridajte nastrúhanú tekvicu. Osoľte, okoreňte podlejte trochou vody a duste do mäkka cca 30 minút.
3Pripravte si zátrepku, tak že múku rozmiešate v smotane a zalejte ňou tekvicu. Do hotového prívarku pridajte kôpor, prípadne dochuťte soľou a korením.
4Cibuľu nakrájajte nadrobno a mäso na menšie kocky.
5Na masti najskôr opečte do sklovita cibuľu. Potom pridajte mäso. Osoľte, okoreňte podlejte trochou vody a duste do mäkka. Počas dusenia podlievajte vodou.
Podávajte s varenými zemiakmi.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.