Korpus
170 g karamelových sušienok Lotus
30 g pekanových orechov
75 g masla
Náplň
500 g plnotučného tvarohu vo vaničke
200 g Lučiny
150 g medu
300 g pyré z tekvice Hokkaido
5 vajec
2 lk škorice
1 kl mletého zázvoru
1 kl mletého kardamónu
1/2 kl muškátového oriešku
štipka vanilky
štipka soli
Poleva
1 kelímok tučnej kyslej smotany
1 kl medu
6 pekanových orechov
Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
1Tortovú formu s priemerom 22cm vyložte papierom na pečenie.
2Rozpusťte maslo a nechajte vychladnúť. Sušienky a orechy rozdrvte v mixéri a zmiešajte s maslom do podoby "mokrého piesku". Zmesou naplňte dno formy, utlačte lyžicou a dajte asi na hodinu chladiť.
3Tekvicu zbavte semienok, nakrájajte na kúsky a varte, kým nezmäkne. Potom ju nechajte trochu vychladnúť a rozmixujte ju ponorným mixérom na hladké pyré.
4Zmiešajte tvaroh, Lučinu, med, pyré, korenie a soľ a poriadne rozšľahajte. Po jednom pridávajte vajcia a už len ručne prešlahajte.
5Nalejte náplň do formy a pečte v rúre na 160°C asi hodinu. Nebojte sa, že po upečení vyzerá trochu riedko, on stuhne. Pootvorte dvierka rúry a nechajte v nej cheesecake vychladnúť. Potom ho premiestnite do chladničky a nechajte najlepšie cez noc schladiť.
6Smotanu s medom rozšľahajte do hladka a nalejte na cheesecake. Opäť dajte aspoň na 2 hodiny stuhnúť. Nakoniec ozdobte orechami a podávajte.
Mňam!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.