1 tekvica Hokkaido
1 balenie cestovín
4 strúčiky cesnaku alebo lyžica sušeného cesnaku
250 g čerstvých špenátových listov
1 lyžička citrónovej kôry a šťava z polky citróna
slnečnicový olej
2 lyžičky drveného Chilli alebo pol Cayenského chilli
2 lyžičky korenia Paella a rizoto
Farebné korenie na mletie
soľ
Paella a rizoto nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Citrónová kôra drvená nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Nakrájajte maslovú tekvicu na drobné kocky.
2Na plech nalejte lyžicu kvalitného slnečnicového oleja, nasypte tekvicu, posoľte a okoreňte korením Paella a rizoto.
3Pečte v predhriatej rúre na 220º C asi 40 - 50 minút, kým nieje tekvica mäkká a mierne skaramelizovaná.
4Nakrájajte cesnak na plátky.
5Na panvici rozohrejte 2 lyžice slnečnicového oleja a cesnak opražte. Pridajte drvené chilli a ešte asi minútu na miernom plameni prehrejte.
6Uvarte špagety (varte o minútu menej, ako by ste varili obvykle).
7Polovicu tekvicových kociek rozpučte vidličkou alebo rozmixujte.
8Kocky tekvice aj rozmixovanú zmes pridajte do panvice s cesnakom a chilli.
9Pridajte prepláchnuté cestoviny a umyté špenátové listy. Poriadne premiešajte, aby sa suroviny prepojily. Nameľte farebné korenie, pridajte šťavu z citróna, prípadne ešte dosoľte.
10Podávajte s nakrájanými vlašskými orechmi a nastrúhanou citrónovou kôrou.
Dobrú chuť :-)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.