Recepty

Tekvicové pyré

Dýňové pyré

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
20 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

500 g zemiakov
500 g maslovej tekvice
cca 200 ml smotany alebo polotučného mlieka (podľa toho, ako chcete mať pyré husté)
30 g masla
2 strúčiky cesnaku alebo lyžička sušeného cesnaku
korenie Zemiačik
soľ

Zemiačik nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky a tekvicu olúpte.

2Nakrájajte na kocky a dajte spoločne variť.

3Do vriacej vody pridajte soľ a maslo.

4Varte zhruba 20 minút (do zmäknutia), zlejte vodu a opláchnite.

5Pridajte vylisovaný cesnak a všetko rozmixujte.

6Pridajte smotanu, aby pyré bolo riedšie.

7Nakoniec pridajte korenie Zemiačik, prípadne dosoľte.

Môžete podávať ako prílohu alebo hlavný vegetariánsky chod.

Prajeme dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zemiačik
Všetky recepty s korením Cesnak mletý
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie