Recepty

Hokkaido nátierka

Dýňová pomazánka s Orange Pepper

počet osôb
4

čas prípravy
25 min. príprava
20 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

300 g tekvice hokkaido
4 lyžice olivového oleja
soľ
100 g smotanovej nátierky
1 strúčik cesnaku
čierne sezamové semienko
1/2 lyžičky korenia Orange pepper
2 lyžičky pomarančovej šťavy

Orange Pepper nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu

Postup prípravy


1Tekvicu rozkrojte, vyberte jadierka a dužinu aj so šupkou nakrájajte na kocky. Osoľte, posypte korením Orange pepper, polejte olejom a dajte piecť na 200°C do vyhriatej rúry na cca 20 minút.
2Keď je tekvica mäkká, vyberte ju z rúry a nechajte vychladnúť.
3Tekvicu rozmixujte, pridajte smotanovú nátierku, rozpučený cesnak, pomarančovú šťavu a premiešajte.
Podávajte na čerstvom chlebíku, posypané sezamovým semienkom, prípadne pridajte lístok čerstvej mäty.

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Orange Pepper
Všetky recepty s korením Sezam čierny

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie