400 g maslovej tekvice
170 g polohrubej múky
180 g práškového cukru
80 g mletých vlašských orechov
1 vanilkový cukor
3 vajcia
200 ml oleja
1 prášok do pečiva
2 lyžičky sušenej citónovej kôry
1 lyžička škorice mletej
maslo na vymazanie formy
hrubú múku na vysypanie formy
1Formu na bábovku potrite maslom a vysypte hrubou múkou. Predehrejte rúru na teplotu 170°C.
2Tekvicu olúpte a nahrubo nastrúhajte.
3Vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom našlahajte vidličkou, pridajte olej, škoricu, citrónovú kôru a preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridajte nastrúhanú tekvicu a dobre premiešajte.
4Zmes nalejte do formy a dajte piecť. Najprv asi 5 minút sprudka opečte na 170°C, potom znížte teplotu na 150°C a asi 45 minút dopekajte.
5Upečenú bábovku vyklopte, nechajte vychladnúť, pocukrujte a podávajte.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.