3/4 kg hovädzieho zadného stehna (alebo iné mäso na dusenie)
cca 0,5kg húb (čerstvé alebo mrazené)
2 väčšie cibule
masť na smaženie
1/2 l vývaru
korenie ŠŤAVNATÁ ROŠTENKA alebo MUŠKÁTOVÝ ORIEŠOK alebo kvet
korenie HUBÁR
smažená cibuľka
soľ
ryža ako príloha
Šťavnatá roštenka nakúpite tu
Hubár nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu
Muškátový kvet nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte na jemno a orestujte do sklovita na masti.
2Mäso umyjte, osušte a nakrájajte na menšie plátky.
3Keď je cibuľka priehľadná, prudko na nej orestujte mäso, aby sa zatiahlo. Posypte korením Šťavnatá roštenka a osoľte. Chvíľu ešte restujte, aby mäso získalo chuť.
4Huby nakrájajte na malé kúsky. Nasypte do hrnca na mäso.
5Všetko zalejte vývarom. Mäso musí byť mierne ponorené. Zbytok môžete doliať horúcou vodou.
6Mäso duste na mienom plameni do zmäknutia. Doba dusenia je zhruba 1 hodina.
7Zhruba po pol hodine varenia, pridajte ešte korenie Hubár.
8Ked je mäso mäkké, vyberte ho z hrnca. Vyberte tiež časť húb. Zbytok omáčky rozmixujte tyčovým mixérom. Potom mäso a ostatné kúsky húb vložte späť do rozmixovanej omáčky a ešte spoločne prehrejte. Prípadne ešte dochuťte podľa vlastnej chuti.
9K mäsu odporúčame uvariť ryžu a podávať spoločne so smaženou cibuľkou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.