Recepty

Dusené hovädzie na hubách

Dušené hovězí na houbách

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
60 min. dusenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Hovězí

Potrebujeme

3/4 kg hovädzieho zadného stehna (alebo iné mäso na dusenie)
cca 0,5kg húb (čerstvé alebo mrazené)
2 väčšie cibule
masť na smaženie
1/2 l vývaru
korenie ŠŤAVNATÁ ROŠTENKA alebo MUŠKÁTOVÝ ORIEŠOK alebo kvet
korenie HUBÁR
smažená cibuľka
soľ
ryža ako príloha

Šťavnatá roštenka nakúpite tu
Hubár nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu
Muškátový kvet nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na jemno a orestujte do sklovita na masti.

2Mäso umyjte, osušte a nakrájajte na menšie plátky.

3Keď je cibuľka priehľadná, prudko na nej orestujte mäso, aby sa zatiahlo. Posypte korením Šťavnatá roštenka a osoľte. Chvíľu ešte restujte, aby mäso získalo chuť. 

4Huby nakrájajte na malé kúsky. Nasypte do hrnca na mäso. 

5Všetko zalejte vývarom. Mäso musí byť mierne ponorené. Zbytok môžete doliať horúcou vodou. 

6Mäso duste na mienom plameni do zmäknutia. Doba dusenia je zhruba 1 hodina. 

7Zhruba po pol hodine varenia, pridajte ešte korenie Hubár. 

8Ked je mäso mäkké, vyberte ho z hrnca. Vyberte tiež časť húb. Zbytok omáčky rozmixujte tyčovým mixérom. Potom mäso a ostatné kúsky húb vložte späť do rozmixovanej omáčky a ešte spoločne prehrejte. Prípadne ešte dochuťte podľa vlastnej chuti. 

9K mäsu odporúčame uvariť ryžu a podávať spoločne so smaženou cibuľkou. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Šťavnatá roštenka
Všetky recepty s korením Hubár
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok celý
Všetky recepty s korením Muškátový kvet

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie