Recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

počet osôb
6

čas prípravy
80 min. príprava
60 min. Kysnutie cesta
10 min. Varenie pudingu

obtiažnosť
střední

druh jedla
Sladká jídla

Potrebujeme

700 g polohrubej múky
40g droždia
1 vajce
1 lyžička soli
5 lyžíc kryštálového cukru
500 ml vlažného mlieka
maslo

Krém:
500 ml mlieka
70 g cukru
1 lyžica mlieka
2 žĺtky
2 balenia pudingu
Vanilka

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Z trochy mlieka 1 lyžice cukru a droždia si pripravte kvások.

2Potom všetky suroviny zmiešajte, vypracujte cesto a nechajte ho hodinu kysnúť. Keď cesto vykysne dajte si ho na pracovnú dosku.

3Cesto si rozdeľte na viac častí a urobte z nich valčeky. Valčeky nakrájajte na malé kocky a ukladajte ich tesne vedľa seba na vymastený plech. Každý kúsok pomastite rozpusteným maslom.

4Ešte chvíľku nechajte kysnúť a pečte v rúre na 180°C. Po upečení ich potrite zľahka vodou.

5Vyšľahajte cukor so žĺtkami, pridajte puding, Vanilkové semienka a všetko vyšľahajte do hladka. 

6Mlieko nechajte zovrieť. Odstavte z ohňa pridajte pudingovú zmes, dobre premiešajte a varte do zhustnutia.

Nakoniec pridajte lyžicu masla. Buchtičky podávajte preliate krémom. Dobrú chuť ;)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie