Recepty

Domáce pšeničné tortilly

Indický chléb naan

počet osôb
5

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Základní recepty

Potrebujeme

250 g hladkej múky + na podsypanie
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
1/2 lyžičky soli
50 ml slnečnicového oleje
160 ml teplej vody

Koriander mletý nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu

Postup prípravy

1V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie.

2Pridajte k nim tekuté a rukami spracujte do hladkého kompaktného cesta. Nemalo by moc lepiť, aby sa z neho dali vyváľať placky. Pokiaľ lepí, pridajte trochu múky. Pokiaľ sa naopak sype, pridajte vodu.

3Cesto rozdeľte na časti, a z každej vyváľajte tenkú placku. Mala by presvitať. Tu potom z oboch strán opečte na sucho na panvici. Každú stranu stačí tak minútu, aby bola pekne opečená.

4Hotové tortilly rovno z panvice premiestňujte medzi dve utierky, ľahko pokvapkajte vodou (naozaj len ľahko!) a zaťažte tanierom. Tým zamedzíte tvrdnutiu placiek medzitým, čo si pripravujete ďalšie. 

Podávajte zamotané so zmesou podľa vašich chutí, alebo len trhajte ako prílohu k jedlu.

Tip na záver: Pre ozvláštnenie tortill môžete ešte na začiatku pridať do cesta lyžičku mletej kurkumy, ktorá plackám dodá krásnu farbu.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Koriander mletý
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Sezam čierny

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie