Recepty

Domáci perník s marmeládou

Domácí perník s marmeládou

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
40 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

400 g hladkej múky
200 g práškového cukru
1 kypriaci prášok
500 ml mlieka
200 ml oleja
2 vajcia
2 lyžičky Korenia na perníčky
1 lyžička škorice
1 lyžička sódy bikarbóny
Pohár ríbezľového, višňového či černicového džemu (do cesta)

Korenie na perníčky nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru predhrejte na 160 °C.

2Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, a poriadne ich rozmiešajte tak, aby v ceste nezostali hrudky nerozmiešanej múky.

3Pripravte si hlbší plech, vyložte ho papierom na pečenie, a nalejte naňho cesto. Pečte cca 15 minút. To, že je perník upečený, spoznáte tak, že keď do cesta zapichnete špajdľu a opäť ju vytiahnite, zostane čistá.

4Upečený perník nechajte vychladnúť vo forme.

Tip: Perník môžete servírovať s džemom, citrónovou či čokoládovou polevou alebo len poprášený práškovým cukrom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie na perníčky
Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie