400 g hladkej múky
200 g práškového cukru
1 kypriaci prášok
500 ml mlieka
200 ml oleja
2 vajcia
2 lyžičky Korenia na perníčky
1 lyžička škorice
1 lyžička sódy bikarbóny
Pohár ríbezľového, višňového či černicového džemu (do cesta)
1Rúru predhrejte na 160 °C.
2Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, a poriadne ich rozmiešajte tak, aby v ceste nezostali hrudky nerozmiešanej múky.
3Pripravte si hlbší plech, vyložte ho papierom na pečenie, a nalejte naňho cesto. Pečte cca 15 minút. To, že je perník upečený, spoznáte tak, že keď do cesta zapichnete špajdľu a opäť ju vytiahnite, zostane čistá.
4Upečený perník nechajte vychladnúť vo forme.
Tip: Perník môžete servírovať s džemom, citrónovou či čokoládovou polevou alebo len poprášený práškovým cukrom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.