10 starších rožkov
2 žĺtky
sneh z 2 bielkov
šálka mlieka
4 vrchovaté PL cibule s výpekom z pečenej kačice (alebo iného mäsa)
2 dcl hrubej múky
1 PL DEVENEJ alebo CELEJ RASCE
soľ
1Rožky rozkrojte pozdĺžne na polovicu a následne nakrájajte na väčšie kocky. Dajte na plech piecť do rúry s programom horúci vzduch s ventilátorom na vyššiu teplotu, aby chytili zlatistú farbu. Keď vychladnú, presypte ich do väčšej misy.
2Pridajte mlieko, druhú polovicu cibule s výpekom z pečenej kačice, múku, žĺtok, soľ a mletú RASCU. Všetko dôkladne premiešajte a nakoniec zapracujte do hmoty sneh z 2 bielkov. Nechajte odpočinúť asi 15 minút, aby mohli rožky nasať vlhkosť.
3Vytvorte gule, ktoré riadne utlačte a varte v pare asi 30 minút. Môžete ich uvariť aj v potravinárskej fólii v horúcej vode, ako keby ste varili klasickú knedľu.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.