500 g hladkej múky
2 žĺtky
1 vajíčko
160 ml slnečnicového oleja
štipku soli
250 ml vlažného mlieka
40 g krupicového cukru
42 g droždia
sezamové semienka alebo rasca na posypanie
papier na pečenie
Sezam biely nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
1Vo veľkej mise zmiešajte múku s vajcom, žĺtkami, soľou a olejom.
2Vo vysokom hrnčeku zmiešajte cukor, vlažné mlieko a droždie a nechajte na teplom mieste vzísť kvások. Ten potom pridajte do misy so zmiešanými surovinami a vypracujte hladké nadýchané cesto. To potom poprášte múkou, prikryjte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste asi hodinu kysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem.
3Po vykysnutí premiestnite cesto na pomúčenú dosku, ešte ho rukami trochu spracujte a premieste a pusťte sa do tvarovania guliek. Na klasický burger odkrajujte asi 90 g kúsky a tie postupým prekladaním strán smerom do stredu tvarujte do hladkých bochníkov.
4Bochníky prerobte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu na plechu kysnúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajcom, posypte sezamom alebo rascou a dajte piecť do rúry na 200°C na 15 minút.
Pred servírovaním potom guľky rozkrojte a z vnútornej strany trochu opečte, budú potom ešte lepšie:)
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.