Recepty

Domáce briošky

Domácí briošky

počet osôb
12

čas prípravy
40 min. príprava
1,5 hodiny Kysnutie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

500 g hladkej múky
2 žĺtky
1 vajíčko
160 ml slnečnicového oleja
štipku soli
250 ml vlažného mlieka
40 g krupicového cukru
42 g droždia
sezamové semienka alebo rasca na posypanie

papier na pečenie

Sezam biely nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo veľkej mise zmiešajte múku s vajcom, žĺtkami, soľou a olejom.

2Vo vysokom hrnčeku zmiešajte cukor, vlažné mlieko a droždie a nechajte na teplom mieste vzísť kvások. Ten potom pridajte do misy so zmiešanými surovinami a vypracujte hladké nadýchané cesto. To potom poprášte múkou, prikryjte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste asi hodinu kysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem.

3Po vykysnutí premiestnite cesto na pomúčenú dosku, ešte ho rukami trochu spracujte a premieste a pusťte sa do tvarovania guliek. Na klasický burger odkrajujte asi 90 g kúsky a tie postupým prekladaním strán smerom do stredu tvarujte do hladkých bochníkov.

4Bochníky prerobte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu na plechu kysnúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajcom, posypte sezamom alebo rascou a dajte piecť do rúry na 200°C na 15 minút.

Pred servírovaním potom guľky rozkrojte a z vnútornej strany trochu opečte, budú potom ešte lepšie:)

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Sezam biely
Všetky recepty s korením Sezam čierny
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie