200 g namočenej červenej šošovice polená
1 batát
2 rajčiny
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
2 lyžica ghí
voda
1 a 1/2 lyžičky soli
1 lyžička horčičného semienka
2 lyžičky korenia Garam Masala
2 lyžičky kurkumy
kokosový jogurt
čerstvý koriander
Horčičné semienko nakúpite tu
Garam Masala nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
1Približne 2 hodiny pred varením namočte šošovicu. Potom je prepláchnite a dajte si ju bokom.
2V hrnci si rozohrejte ghí. Pridajte horčičné semienka a opekajte, pokiaľ nezačnú praskať. Potom pridajte kurkumu a korenie Garam Masala.
3Premiešajte a až všetko začne voňať, pridajte očistený a nakrájaný batát spolu s prepláchnutou šošovicou. Premiešajte a zalejte cca 1 l teplej vody.
4Zmes premiešajte, priveďte k varu a prikrytú varte za občasného miešania 15 minút. Pokiaľ je potreba, môžete doliať trochu vody, ale nie moc - konzistenciou sa dhal podobá hustej omáčke.
5Rajčiny nakrájajte nadrobno.
6V momente, kedy je šošovica uvarená a batát mäkký pridajte nakrájané rajčiny, čerstvo namleté korenie a dovarte ešte 5 minút.
7Odstavte z ohňa a prípadne dochuťte.
8Dhal podávajte s kokosovým jogurtom a čerstvou vňaťou koriandru.
9Ako prílohu zvoľte ryžu basmati alebo natural, čapátí z pšenice jednozrnnej, potreté cesnakom a posypané čerstvým koriandrom. Výborne sa k pokrmu hodí aj slivkové čatní.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.