Recepty

Detský boršč

Dětský boršč

počet osôb
6

čas prípravy
30 min. príprava
120 min. vareni

obtiažnosť
střední

druh jedla
Batolata

Potrebujeme

Vývar:
100 g hovädzích rebier alebo hrudi
100 g bravčové plece
1 lyžička korenie Nesoldík
soľ

Polievka:
1 veľká mrkva
1 menší petržlen
1/4 zeleru
1/4 hlávky bielej kapusty
3 stredné zemiaky
1 väčšia rajčina
1 cibuľa
1 stredne veľká červená repa
1 lyžička soli
1 lyžička cukru
1 lyžička octu
1 lyžička rastlinného oleja
1/2 lyžička anízu

Aníz celý nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu

Postup prípravy

1. Mäso nechajte v celku a prudko ho zatiahnite v rozpálenom hrnci. Zalejte vodou, osoľte a pridajte korenie Nesoldík. Varte cca 1,5 hodiny, pokiaľ nebude mäso mäkké. 

2. Repu očistite, nakrájajte na kocky, pridajte soľ, lyžicu octu, aníz, zalejte vodou a varte do polo mäkka.

3. Zeleninu očistite, cibuľu a kapustu nakrájajte na drobno, koreňovú zeleninu, zemiaky a rajčiny na kocky. V panvici na oleji začnite restovať cibuľu, koreňovú zeleninu, zemiaky a nakoniec kapustu a rajčiny.

4Keď je mäso mäkké, sceďte vývar priamo do zeleniny. Dolejte vodou a varte, pokiaľ nie sú zemiaky a zelenina mäkké.

5. Mäso nakrájajte na väčšie kocky a vložte späť do polievky. Pridajte uvarenú červenú repu aj s vodou, v ktorej ste ju varili. Prehrejte všetko spoločne ešte niekoľko minút na miernom plameni. Dochuťte do sladko-kysla (soľ, ocot, cukor).

Boršč sa robí vždy minimálne z 2 druhov mäsa. Chuť aj farbu mu dáva červená repa, nikdy sa nezahusťuje a je veľmi výdatný a zdravý.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Aníz celý
Všetky recepty s korením Nesoldík

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie