Vývar:
100 g hovädzích rebier alebo hrudi
100 g bravčové plece
1 lyžička korenie Nesoldík
soľ
Polievka:
1 veľká mrkva
1 menší petržlen
1/4 zeleru
1/4 hlávky bielej kapusty
3 stredné zemiaky
1 väčšia rajčina
1 cibuľa
1 stredne veľká červená repa
1 lyžička soli
1 lyžička cukru
1 lyžička octu
1 lyžička rastlinného oleja
1/2 lyžička anízu
1. Mäso nechajte v celku a prudko ho zatiahnite v rozpálenom hrnci. Zalejte vodou, osoľte a pridajte korenie Nesoldík. Varte cca 1,5 hodiny, pokiaľ nebude mäso mäkké.
2. Repu očistite, nakrájajte na kocky, pridajte soľ, lyžicu octu, aníz, zalejte vodou a varte do polo mäkka.
3. Zeleninu očistite, cibuľu a kapustu nakrájajte na drobno, koreňovú zeleninu, zemiaky a rajčiny na kocky. V panvici na oleji začnite restovať cibuľu, koreňovú zeleninu, zemiaky a nakoniec kapustu a rajčiny.
4Keď je mäso mäkké, sceďte vývar priamo do zeleniny. Dolejte vodou a varte, pokiaľ nie sú zemiaky a zelenina mäkké.
5. Mäso nakrájajte na väčšie kocky a vložte späť do polievky. Pridajte uvarenú červenú repu aj s vodou, v ktorej ste ju varili. Prehrejte všetko spoločne ešte niekoľko minút na miernom plameni. Dochuťte do sladko-kysla (soľ, ocot, cukor).
Boršč sa robí vždy minimálne z 2 druhov mäsa. Chuť aj farbu mu dáva červená repa, nikdy sa nezahusťuje a je veľmi výdatný a zdravý.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.