Recepty

Davídkova živánska

Davídkova živáňská pečeně

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
60 min. pečenie mäsa

obtiažnosť
střední

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

1 kg bravčového stehna-orech alebo krkovička
2 stredne veľké červené cibule
kus oravskej alebo gazdovskej slaniny
2 červené papriky

Marináda:
1 dcl 10 stupňového piva
2 lyžice plnotučnej horčice
1 lyžička drvenej rasce
1 lyžička korenia Garlic Pepper
1 lyžica korenia Valach
1 lyžica korenia by Vege-rajčátka
slnečnicový olej
grilovacie ihly alebo širšie špajdle



Živánska, cigánska nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na kúsky veľké asi 3x2 cm, posoľte a soľ votrite do mäsa.

2Zmiešajte pivo, horčicu, korenie a olej. Marinádu vpracujte do mäsa. Nechajte marinovať aspoň 6 hodín v chlade.

3Cibuľu, slaninu aj červenú papriku nakrájajte na kúsky rovnako veľké ako mäso a cibuľu na osminové plátky.

4Mäso, slaninu, cibuľu a papriku v opakovanom poradí napichujte na grilovaciu ihlu alebo špajľu.

5Na horúcej panvici zatiahnite ihly s mäsom zo všetkých strán, na kvapke slnečnicového oleja. Potom vyložte na plech, podlejte trochou vody a piva a pečte odkryté vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 45 minút. Nechajte ešte aspoň 20 minút odpočinúť vo vypnutej rúre. Môžete grilovať aj v uzavretom grile na nepriamom ohni do zmäknutia mäsa.

6Živánsku podávajte s opečeným zemiakom a čalamádou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Živánska, cigánska
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie