1,5 kg mäsa (krk alebo kližka)
3 veľké cibule
3 polievkové lyžice masti
1 čajová lyžička korenia Divočina
0,5 čajovej lyžičky korenia Šťavnatá roštenka
2 polievkové lyžice korenia Paprika slovenská lahôdková
1 polievková lyžica korenia Paprika údená
2 lyžice slivkového lekváru
1 polievková lyžica korenia Majoránka
3 strúčiky cesnaku
Soľ
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Zverina nakúpite tu
Šťavnatá roštenka nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte na jemno. V hrnci rozohrejte masť a orestujte na ňom cibuľku do zlata.
2Mäso nakrájajte na kocky zhruba 2 x 2 cm. Akonáhle je cibuľka zlatá, pridajte mäso a zatiahnite ho zo všetkých strán. Nasypte korenie Divočina a Šťavnatá roštenka a orestujte. Podlejte trochu vody a duste do polomäkka.
3Keď je mäso čiastočne mäkké, nasypte Papriku lahôdkovú aj údenú a soľ. Pridajte lekvár, rozpučte cesnak. Majoránku pošúchajte v dlaniach a tiež nasypte. Duste ďalej, kým nebude mäso úplne mäkké.
4Teraz je na rade Davídkovo špeciálne zahustenie. Naberte 1 naberačku hotového mäsa do vyššej nádoby, rozmixujte tyčovým mixérom úplne na jemno a dajte späť do guláša. Premiešajte a ešte zhruba 10 minút povarte.
TIP: Podávajte s domácimi chrenovými knedlíkami alebo na tanier nastrúhajte čerstvý chren.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.