Recepty

Davídkov najlepší guláš

Davídkův výherní guláš

počet osôb
6

čas prípravy
90 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Guláše

Potrebujeme

1,5 kg mäsa (krk alebo kližka)
3 veľké cibule
3 polievkové lyžice masti
1 čajová lyžička korenia Divočina
0,5 čajovej lyžičky korenia Šťavnatá roštenka
2 polievkové lyžice korenia Paprika slovenská lahôdková
1 polievková lyžica korenia Paprika údená
2 lyžice slivkového lekváru
1 polievková lyžica korenia Majoránka
3 strúčiky cesnaku
Soľ

Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Zverina nakúpite tu
Šťavnatá roštenka nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na jemno. V hrnci rozohrejte masť a orestujte na ňom cibuľku do zlata.

2Mäso nakrájajte na kocky zhruba 2 x 2 cm. Akonáhle je cibuľka zlatá, pridajte mäso a zatiahnite ho zo všetkých strán. Nasypte korenie Divočina a Šťavnatá roštenka a orestujte. Podlejte trochu vody a duste do polomäkka.

3Keď je mäso čiastočne mäkké, nasypte Papriku lahôdkovú aj údenú a soľ. Pridajte lekvár, rozpučte cesnak. Majoránku pošúchajte v dlaniach a tiež nasypte. Duste ďalej, kým nebude mäso úplne mäkké.

4Teraz je na rade Davídkovo špeciálne zahustenie. Naberte 1 naberačku hotového mäsa do vyššej nádoby, rozmixujte tyčovým mixérom úplne na jemno a dajte späť do guláša. Premiešajte a ešte zhruba 10 minút povarte. 

TIP: Podávajte s domácimi chrenovými knedlíkami alebo na tanier nastrúhajte čerstvý chren.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Zverina
Všetky recepty s korením Šťavnatá roštenka
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Majorán
Všetky recepty s korením Paprika údená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie