Recepty

Davídkove cestoviny s morčacím mäsom a zeleninou priamo z grilu

Z grilovací pánve: Těstoviny s krůtím masem a zeleninou

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
25 minut grilovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

asi pol kila morčaích pŕs
2 cukety
1 šalátová uhorka
6 kríčkových alebo cherry paradajok podľa chuti
1 baklažán
1 ČL korenia TALIANSKÉ BYLINKY
1 PL korenia VEGE-RAJČÁTKA
maslo a slnečnicový olej
1 kelímok šľahačkovej smotany (alebo ľahšia verzia kokosová smotana)
obľúbené cestoviny
soľ

Vege - paradajky nakúpite tu
Talianske bylinky nakúpite tu

Postup prípravy

1 Uvarte cestoviny "all dente" v osolenej vode.

2Mäso aj zeleninu nakrájajte na malé kúsky, všetko polejte 2 lyžicami slnečnicového oleja a premiešajte.

3V grilovacej miske najprv na masle orestujte mäso, po pár minutách opekania pridajte zeleninu, všetko osoľte a nechajte niekoľko minút piecť v uzavretom grile.

4Potom všetko zalejte smotanou, pridajte korenie a nechajte omáčku zredukovať (zhustnúť).

5Znížte plameň, do omáčky vmiešajte uvarené cestoviny, naberačku vody z cestovín a nechajte ešte v uzavretom grile prehriať pár minút.

Toto je naše najobľúbenejšie jedlo, keď s Eliškou cestujeme a kempujeme s grilom. Grilovanie nemusí byť len o steakoch, rebrách, krídelkách a iných tradičných dobrotách z grilu.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vege - paradajky
Všetky recepty s korením Talianske bylinky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie