Recepty

Ragú z daniela

Dančí ragú

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
90 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Zvěřina

Potrebujeme

1 kg mäsa z daniela (najlepšie plece alebo stehno)
2 cibule
2 mrkvy
2 petržleny
2 ČL korenia FRANCÚZSKA ZMES ŽANET
1 ČL korenia ZVERINA
2 dcl suchého červeného vína
hrsť brusníc
1 menšia plechovka paradajkového pretlaku
1 detský perník s akoukoľvek príchuťou
soľ
masť

Zverina nakúpite tu
Francúzska zmes Žanet nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso zbavte blán a zeleninu očistite. Zeleninu a cibuľu nakrájajte na kolieska, mäso na menšie prúžky a perník na kocky.

2V hrnci na horúcej masti prudko opečte mäso a odložte ho bokom. Do hrnca znovu pridajte kúsok masti a orestujte na ňom cibuľu, mrkvu a petržlen dozlata.

3Do hrnca so zeleninou pridajte mäso, prilejte červené víno, pridajte soľ, korenie, pretlak, brusnice a nechajte víno odpariť. Potom dolejte trochu vody alebo vývaru a duste mäso do mäkka. V priebehu varenia vodu alebo vývar stále dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, pridajte nakrájaný perník a tým ragú zahustíte. Varte ešte asi 10 minút a potom vypnite.

Podávajte s chlebom alebo s krupicovými či ryžovými nokami.

Ragú je starý francúzsky pomaly varený pokrm z mäsa, zeleniny a ovocia s výraznou chuťou korenia. Celkom málo pripravované jedlo, ale pri dobrej úprave je francúzsky "ragout" skvelým gurmánskym zážitkom. Vyskúšajte zverinu upraviť trochu inak než guláš a budete nadšení.

Dobrú chuť! Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zverina
Všetky recepty s korením Francúzska zmes Žanet

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie