Recepty

Cuketové placky s jogurtovým dipom

Cuketové placičky s jogurtovým dipem

počet osôb
15

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Placky:
1,5kg cukety
2 - 3 vajíčka
100 - 150g hladkej múky
2 - 3 ližičky korenia Staročech
2 veľké strúčiky cesnaku
soľ, korenie

olej na smaženie

Jogurtový dip:
150g kvalitného bieleho jogurtu
1/2 lyžičky pažítky
1/2 lyžičky petržlenu
hrsť čerstvej jarnej cibuľky nakrájanej na kolieska
soľ, korenie

Staročech nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Cuketu umyte, nastrúhajte polovicu na jemno, polovicu na hrubo, pridajte k nej lyžičku soli a premiešajte. Nechajte 15 minút odležať, aby cuketa pustila vodu. Rukou ju potom vyžmýkajte, pridajte vajíčka, múku, prelisovaný cesnak, korenie a trochu dosoľte a premiešajte. Vajíčok a múky dávajte pre začiatok menej a pridávajte postupne podľa potreby. Cesto by malo byť skôr hustejšie a kompaktné.

2Z cesta vytvorte malú skúšobnú placku a na rozpálenej panvici v oleji ju osmažte a ochutnajte. Cesto by sa nemalo trhať, nemalo by byť vo vnútri príliš mokré a môžete tak cesto aj dochutiť podľa potreby. Pokiaľ je cesto príliš "mokré", pridajte múku, pokiaľ sa placky trhajú, pridajte vajce.

3Potom, čo cesto dotiahnete k dokonalosti, môžete začať smažiť placky. Nerobte je príliš tlsté, nech sa dobre prepečú. Smažte ich do zlata, ako klasické zemiakové placky.

4Behom smaženia zmiešajte všetky suroviny na dip a dajte na chvíľu chladiť do chladničky.

5Hotové placky servírujte za tepla so studeným dipom, alebo ako prílohu k mäsu.

Dobrú chuť:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Staročech
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie