Placky:
1,5kg cukety
2 - 3 vajíčka
100 - 150g hladkej múky
2 - 3 ližičky korenia Staročech
2 veľké strúčiky cesnaku
soľ, korenie
olej na smaženie
Jogurtový dip:
150g kvalitného bieleho jogurtu
1/2 lyžičky pažítky
1/2 lyžičky petržlenu
hrsť čerstvej jarnej cibuľky nakrájanej na kolieska
soľ, korenie
Staročech nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
1Cuketu umyte, nastrúhajte polovicu na jemno, polovicu na hrubo, pridajte k nej lyžičku soli a premiešajte. Nechajte 15 minút odležať, aby cuketa pustila vodu. Rukou ju potom vyžmýkajte, pridajte vajíčka, múku, prelisovaný cesnak, korenie a trochu dosoľte a premiešajte. Vajíčok a múky dávajte pre začiatok menej a pridávajte postupne podľa potreby. Cesto by malo byť skôr hustejšie a kompaktné.
2Z cesta vytvorte malú skúšobnú placku a na rozpálenej panvici v oleji ju osmažte a ochutnajte. Cesto by sa nemalo trhať, nemalo by byť vo vnútri príliš mokré a môžete tak cesto aj dochutiť podľa potreby. Pokiaľ je cesto príliš "mokré", pridajte múku, pokiaľ sa placky trhajú, pridajte vajce.
3Potom, čo cesto dotiahnete k dokonalosti, môžete začať smažiť placky. Nerobte je príliš tlsté, nech sa dobre prepečú. Smažte ich do zlata, ako klasické zemiakové placky.
4Behom smaženia zmiešajte všetky suroviny na dip a dajte na chvíľu chladiť do chladničky.
5Hotové placky servírujte za tepla so studeným dipom, alebo ako prílohu k mäsu.
Dobrú chuť:)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.