Recepty

🇫🇷 Crème brûlée

 Crème brûlée

počet osôb
10

čas prípravy
15 min. príprava
50 min. pečenie
125 min. tuhnutie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Krém:
10 veľkých žĺtkov ( izbovej teploty)
8 PL krupicového cukru (cca 100 g)
600 ml smotany na šľahanie (izbovej teploty)
1 VANILKOVÝ STRUK

Karamelová krusta:
4 PL krupicového alebo trstinového cukru

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Rozohrejte rúru na 150 °C.

2Vo veľkej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom (cukor by sa mal rozpustiť a zmes by mala mať bledo žltú farbu a byť hustá. Akonáhle máte žĺtky vyšľahané, prilejte smotanu, pridajte zrniečka z 1 VANILKOVÉHO STRUKU a asi ½ minúty ešte šľahajte.

3Pripravte si 10 zapekacích misiek (s priemerom cca 9 cm) a cez sitko do nich nalejte pripravenú zmes (nemala by siahať až po okraj).

4Naplnené misky vložte do veľkého hlbšieho pekáča. Do pekáča opatrne nalejte horúcu vodu tak, aby siahala asi do ¾ misiek. Voda sa nesmie dostať na krém do misiek.

5Dajte do rúry a pečte 45-50 minút do stuhnutia (povrch krému jemne zozlatne).

6Po upečení vyberte pekáč s miskami a nechajte krém vo vodnom kúpeli úplne vychladnúť. Následne vyberte misky s krémom z pekáča, utrite z nich vodu a dajte ich na 2 hodiny chladiť do chladničky.

7Pred podávaním vyberte misky s krémom z chladničky. Na každý krém nasypte 1 ČL cukru a pomocou flambovacej pištole ich skaramelizujte dozlata. Krusta by mala byť krásne chrumkavá. Pripravené crème brûlée dajte ešte na 5 minút do chladničky stuhnúť a podávajte.

TIP: Krém si môžete pripraviť až dva dni vopred. Stačí, keď misku s krémom zakryjete potravinárskou fóliou a dáte do chladničky. Karamelovú krustu tvorte až tesne pred servírovaním.

 

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie