Korpus:
6 vajec
180 g krupicového cukru
40 g holandského kakaa
30 g masla
200 g bezlepkovej univerzálnej zmesi na pečenie (napr. Jizerka)
Krém:
400 g smotany na šľahanie 31%
400 g mascarpone
170 g práškového cukru
5 PL holandského kakaa
hrsť mrazených malín
domáci vanilkový extrakt alebo 1 VANILKOVÝ STRUK
Na ozdobenie:
holandské kakao
čerstvé alebo lyofilizované maliny
jedlé kvety
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Rúru rozohrejte na teplotu 180 °C.
2Z bielkov a cukru vyšľahajte hustý sneh. Do vzniknutej zmesi postupne zašľahajte žĺtky, jemne vmiešajte preosiatu múku, kakao a rozpustené maslo (nesmie byť horúce).
3Na plech uložte papier na pečenie a rozotrite na neho cesto. Pečte asi 10 minút.
4Upečený korpus nechajte asi 5 minút odležať a následne ho preklopte na čistú utierku. Opatrne odstráňte papier a cesto zabaľte a zrolujte do utierky ako roládu (vďaka tomu roláda pri balení s krémom nepopraská). Takto nechajte cesto úplne vychladnúť.
5Pripravte si krém na roládu. Mascarpone musí byť vychladené z chladničky, smotana taktiež. V kuchynskom robote (alebo ručným mixérom) vyšľahajte mascarpone - zvoľte radšej nižšie otáčky, aby sa pri mixovaní nezrazilo. Následne do neho postupne prilievajte smotanu a opatrne vmiešajte do mascarpone, aby sa všetko spojilo. Pridajte cukor, kakao a domáci vanilkový extrakt (alebo zrniečka z vanilkového struku). Šľahajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. V kréme nesmú byť hrudky. Pridajte mrazené maliny a krátko premiešajte. Dajte však pozor, aby ste krém neprešľahali - mohol by sa buď zraziť alebo byť príliš tekutý.
6Roládu opatrne rozložte a utierku dajte bokom. Cesto potrite väčšou časťou krému a opäť zrolujte.
7Pripravenú roládu potrite zvyšným krémom, poprášte kakaom a ozdobte čerstvými alebo lyofilizovanými malinami a jedlými kvetmi. Dajte stuhnúť do chladničky, ideálne na celú noc.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.