Recepty

Čokomalinová bezlepková roláda

Čokomalinová bezlepková roláda

počet osôb
8

čas prípravy
1 min. príprava
10 min. pečenie

obtiažnosť
obtížné

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Korpus:
6 vajec
180 g krupicového cukru
40 g holandského kakaa
30 g masla
200 g bezlepkovej univerzálnej zmesi na pečenie (napr. Jizerka)

Krém:
400 g smotany na šľahanie 31%
400 g mascarpone
170 g práškového cukru
5 PL holandského kakaa
hrsť mrazených malín
domáci vanilkový extrakt alebo 1 VANILKOVÝ STRUK

Na ozdobenie:
holandské kakao
čerstvé alebo lyofilizované maliny
jedlé kvety

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na teplotu 180 °C.

2Z bielkov a cukru vyšľahajte hustý sneh. Do vzniknutej zmesi postupne zašľahajte žĺtky, jemne vmiešajte preosiatu múku, kakao a rozpustené maslo (nesmie byť horúce).

3Na plech uložte papier na pečenie a rozotrite na neho cesto. Pečte asi 10 minút.

4Upečený korpus nechajte asi 5 minút odležať a následne ho preklopte na čistú utierku. Opatrne odstráňte papier a cesto zabaľte a zrolujte do utierky ako roládu (vďaka tomu roláda pri balení s krémom nepopraská). Takto nechajte cesto úplne vychladnúť.

5Pripravte si krém na roládu. Mascarpone musí byť vychladené z chladničky, smotana taktiež. V kuchynskom robote (alebo ručným mixérom) vyšľahajte mascarpone - zvoľte radšej nižšie otáčky, aby sa pri mixovaní nezrazilo. Následne do neho postupne prilievajte smotanu a opatrne vmiešajte do mascarpone, aby sa všetko spojilo. Pridajte cukor, kakao a domáci vanilkový extrakt (alebo zrniečka z vanilkového struku). Šľahajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. V kréme nesmú byť hrudky. Pridajte mrazené maliny a krátko premiešajte. Dajte však pozor, aby ste krém neprešľahali - mohol by sa buď zraziť alebo byť príliš tekutý.

6Roládu opatrne rozložte a utierku dajte bokom. Cesto potrite väčšou časťou krému a opäť zrolujte.

7Pripravenú roládu potrite zvyšným krémom, poprášte kakaom a ozdobte čerstvými alebo lyofilizovanými malinami a jedlými kvetmi. Dajte stuhnúť do chladničky, ideálne na celú noc.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie