1 smotana na šľahanie
150 g horkej čokolády na varenie alebo viac percentnej čokolády
100 g masla
Do čokoládových praliniek možete primiešať napríklad:
chilli
2 lyžice rumu
2 lyžice griotky
Do stredu môžete vložiť:
mandle
lieskové oriešky
višne namočené v rume
Na obalenie praliniek môžete použiť:
škoricu alebo kardamón
kakao
kokos
mleté orechy
1Do menšieho hrnca nalejte smotanu spoločne s maslom. Všetko zohrievajte za stáleho miešania, kým sa maslo nerozpustí.
2Hrniec odstavte. Nalámte doňho čokoládu (keď chcete, pridajte rum či griotku) a hmotu miešajte, kým sa čokoláda dokonale nerozpustí.
3Hmotu nechajte pár hodín vychladnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.
4Z vychladnutej hmoty tvarujte pomocou lyžičky hrudky a ihneď ich obaľte podľa vašej chute (použiť môžete škoricu, kakao, kokos či mleté orechy).
5Hotové pralinky uchovávajte na chladnom mieste (najlepšie v chladničke) do doby, kým darček odovzáte Ježiškovi, aby mohol obdarovať vašich blízkych.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.