Recepty

Čokoládové cookies s lieskovými orieškami

Čokoládové cookies s lískovými oříšky

čas prípravy
60 min. príprava
8 hodin Odležanie v chladnič
8 - 12 minut Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

220 g masla v izbovej teplote
130 g krupicového cukru
70 g trstinového cukru
štipka soli
zrniečka z 1/2 vanilkového struku
2 vajcia
200 g hladkej múky
60 g ražnej alebo pohankovej múky
50 g kukuričného škrobu
1 lyžička sódy (8 g)
100 g vysokoprocentnej horkej čokolády
80 g lieskových orieškov
3 lyžice lyofilizovaných malín
na posypanie trochu hrubozrnnej soli

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Maslo a vajcia vytiahnie z chladničky aspoň 2 hodiny vopred, aby mali suroviny izbovú teplotu.

2. Maslo vyšľahajte dohladka, trvá to pár minút. Pridajte cukry, soľ, vanilku a šľahajte asi 5 minút. Kryštáliky cukru sa behom tejto doby takmer rozpustia.

3Pridajte jedno vajce a poriadne zamiešajte, až tak zamiešajte druhé.

4Do inej misky preosejte cez sitko obe múky, škrob, sódu a jemne premiešajte.

5. Čokoládu aj orechy nasekajte nahrubo. Hrsť čokolády si odložte bokom, zbytok vmiešajte do zmesi múky. Pridajte tiež všetky oriešky. Sypkú zmes pridajte do maslového základu a už len rýchlo premiešajte.

6Pripravte si veľký plech (ktorý sa ale zároveň vmestí do chladničky) a vyložte ho papierom na pečenie. Navlhčenými  rukami z cesta tvorte guličky s priemerom 3,5 cm a posypte ich ostatnou čokoládou. Po upečení urobí táto čokoláda na sušienkách roztečené čokoládové mapy, čo chceme. Nakoniec sušienky posypte lyofilizovanými malinami a pár zrniečkami soli a trochu ich vtlačte do cesta.

7Guličky poukladajte na plech, prikryjte a nechajte ich 8 - 24 hodín chladiť v chladničke.

8. Sušienky sa pečú na 170°C. Plech vyložte papierom na pečenie a guličky z cesta na ne naukladajte tak, aby medzi sebou mali rozostupy a nespiekli sa - teda asi 12 sušienok na 1 plech, ale záleží na veľkosti. Pečte 8 - 12 minút, kým nebudú okraje len jemne zlaté. Sušienky môžu vyzerať ešte trochu nedopečene, ale presne v tejto chvíli sú hotové. Nechajte ich vychladnúť na plechu, tým sa spevnia.


A je hotovo, pustite sa do nich! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie