Na muffiny:
1 lyžica kakaa
50g krupicového cukru
1 vajce
90 ml mlieka
60 g polohrubej múky
60 g masla
polovica prášku do pečiva
50 g horkej čokolády
polovica manga
Na parížsku šľahačku:
2 balenia smotany na šľahanie
150 g horkej čokolády
Na ozdobenie:
škorica alebo kardamóm
jedlé kvety, čerstvé ovocie, alebo napríklad marcipánové srdiečka
Muffiny:
1Zohrejte rúru na teplotu 180 °C, nechajte rozpustiť maslo.
2V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a cukrom. Následne pridajte mlieko s vychladnutým rozpusteným maslom a vajíčko. Nakoniec vmiešajte kakao.
3Do hotového cesta vmiešajte na malé kúsky nasekanú čokoládu a nakrájané mango.
4. Papierové košíčky naplňte do 2/3 cestom a ešte po povrchu posypte čokoládou. Cesto vychádza na 12 kúskov, niekedy aj viac.
5Vo vyhriatej rúre pečte muffiny cca 20 minút.
Parížska šľahačka:
1Smotanu zohrejte tak, aby neprešla priamo varom, ale bola natoľko teplá, aby sa v nej rozpustila nalámaná čokoláda.
2V smotane rozpustite čokoládu a nechajte vychladnúť.
3Vychladnutú smotanu vyšľahajte. Potom môžete vyzdobovať muffiny podľa svojej chuti. Hotové muffiny na záver posypte jemne namletou škoricou.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.