Recepty

Šošovica na kyslo

Čočka na kyselo

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
45 varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Klasická kuchyně

Potrebujeme

1 stredne veľký hrnček zelenej nebo veľkozrnej šošovice cca 350 g
2 väčšie cibule
masť
hladká múka
1 ČL Balkanská čubrica alebo Saturejka
bobkový list
vinný ocot
cukor
soľ

Strukovinky od Silvinky nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Bobkový list mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Šošovicu nasypte do hrnca, zalejte 3 hrnčekmi studenej vody, pomaly doveďte do varu. Varte asi 5 minút a potom vodu zlejte.

2Nalejte ďalšie 3 hrnčeky studenej vody, pridajte korenie, štipku soli a varte do mäkka. Asi 45 minút.

3Cibuľu nasekajte nahrubo. Na masti upečte do zlata. Časť orestovanej cibule si odložte bokom.Do zbytku horúcej masti s cibuľou vmiešajte 3 PL hladkej múky a restujte do zlata. Potom priamo do zápražky sceďte vodu z varenej šošovice a všetko vymiešajte do hladka. Varte ešte cca 15 minút a potom do nej späť vráťte uvarenú šošovicu.

4Vytiahnite bobkové listy, dochuťte 2-3 lyžicami vinného octu, cukrom podľa chuti, dosoľte a nechajte 10 minút odpočinúť.

Šošovicu posypte cibuľkou a podávajte s opečenou klobásou, párkom, domácou sekanou alebo len s vajíčkom a chlebom. Inak je to skvelý novoročný pokrm s vareným údeným mäsom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Strukovinky od Silvinky
Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Bobkový list mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie