1 lyžice čerstvo nastrúhaného zázvoru
2 lyžičky kurkumy
1 lyžičky rímskej rasce
štipka mletého muškátového oriešku
chilli podľa chuti
500 ml rajčinového pyré
400 ml kokosového mlieka
200 ml zeleninového vývaru
150 g namočenej červenej šošovice
10 cherry rajčín
1 plechovka cíceru (alebo 400 g uvareného)
120 g čerstvého baby špenátu
slnečnicový olej
javorový sirup
hrsť čerstvého koriandru
soľ
Kurkuma nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
1Vo väčšom hrnci rozpáľte olej na stredný výkon a opečte v ňom zázvor, rímsku rascu, chilli a kurkumu.
2Až sa korenie rozvonia, prilejte rajčinové pyré, kokosové mlieko, vývar, prisypte šošovicu a na štvrťky nakrájané cherry rajčiny. Všetko dobre premiešajte, osoľte, pridajte muškátový oriešok a nechajte variť, pokiaľ šošovica nezmäkne. Uvarenú zmes dochuťte podľa chuti javorovým sirupom a dosoľte.
3Zmes odstavte zo sporáku a pridajte prepláchnutý cícer a čerstvý špenát. Akonáhle špenátové lístky zvädnú, môžete karí podávať. Najlepšie je s jazmínovou ryžou a čerstvými lístkami koriandru, ale môžete vyskúšať napríklad aj pita chleba, alebo quinou.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.