2 batáty
1 mrkva
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky strúhaného zázvoru
1 lyžička mletej škorice
2 lyžičky mletej rímskej rasce
2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička senovky
1 lyžička čierneho horčičného semienka
1/2 lyžičky cayenského chilli
200 g pasírovaných rajčín/ pyré /pretlaku
400 g uvareného cíceru (200 g suchej cez noc namočenej a uvarenej alebo z konzervy)
400 ml zeleninového vývaru
100 ml vody
soľ
ghí / rastlinný olej
červená ryža / basmati ryža / iná príloha
Škorica mletá nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Pískavica mletá nakúpite tu
Horčičné semienko čierne nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
1Vo väčšej panvici si rozohrejte ghí alebo iný rastlinný olej.
2Osmažte do zlata cibuľu a pridajte celé semienka horčice. Akonáhle začnú semienka praskať, pridajte zvyšok korenia a premiešajte. Až korenie začne voňať, zalejte 100 ml vody. Smažte len krátko, aby sa korenie nespálilo.
3Potom pridajte očistené a nakrájané batáty, mrkvu a cícer. Zalejte rajčinovým pretlakom a 400 ml zeleninového vývaru a osoľte. Pokiaľ ste použili vývar - pridajte menej soli.
4Varte na strednom ohni za občasného miešania, pokiaľ nie je zelenina mäkká - cca 20-30 minút. Zmes bude bublať a tekutina sa zredukuje. V momente, kedy je zelenina uvarená, odstavte z plameňa.
5Podávajte s červenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Tipy:
Miesto cíceru môžete použiť napríklad fazule alebo inú strukovinu.
Pokiaľ nemáte radi pálivé, dajte menej chilli.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.