✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Cícerové chilli

Cizrnové CHILLI

počet osôb
4

čas prípravy
60 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

2 batáty
1 mrkva
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky strúhaného zázvoru
1 lyžička mletej škorice
2 lyžičky mletej rímskej rasce
2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička senovky
1 lyžička čierneho horčičného semienka
1/2 lyžičky cayenského chilli
200 g pasírovaných rajčín/ pyré /pretlaku
400 g uvareného cíceru (200 g suchej cez noc namočenej a uvarenej alebo z konzervy)
400 ml zeleninového vývaru
100 ml vody
soľ
ghí / rastlinný olej
červená ryža / basmati ryža / iná príloha

Škorica mletá nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Pískavica mletá nakúpite tu
Horčičné semienko čierne nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo väčšej panvici si rozohrejte ghí alebo iný rastlinný olej.

2Osmažte do zlata cibuľu a pridajte celé semienka horčice. Akonáhle začnú semienka praskať, pridajte zvyšok korenia a premiešajte. Až korenie začne voňať, zalejte 100 ml vody. Smažte len krátko, aby sa korenie nespálilo.

3Potom pridajte očistené a nakrájané batáty, mrkvu a cícer. Zalejte rajčinovým pretlakom a 400 ml zeleninového vývaru a osoľte. Pokiaľ ste použili vývar - pridajte menej soli.

4Varte na strednom ohni za občasného miešania, pokiaľ nie je zelenina mäkká - cca 20-30 minút. Zmes bude bublať a tekutina sa zredukuje. V momente, kedy je zelenina uvarená, odstavte z plameňa.

5Podávajte s červenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Tipy:

Miesto cíceru môžete použiť napríklad fazule alebo inú strukovinu.

Pokiaľ nemáte radi pálivé, dajte menej chilli.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Koriander mletý
Všetky recepty s korením Pískavica mletá
Všetky recepty s korením Horčičné semienko čierne
Všetky recepty s korením Chilli cayenské

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie