130g cukru krupice
150g špaldovej múky
300g hladkej múky
30g mletého maku
25g celého maku
2 lyžičky citrónovej kôry
250g bieleho jogurtu
6 lyžíc makového oleja (alebo masla)
2 vajcia
150ml mlieka
šťava z jedného veľkého citrónu
tuk a polohrubá múka na vymazanie formy
Maková ricotta:
50g lemon curd (alebo šťava z jedného citrónu)
250g ricotty
1 polievková lyžica mletého maku
1Formu na chlebíček vymažte tukom a vysypte polohrubou múkou. Trúbu nahrejte na 180°C.
2Všetky suroviny zmiešajte v hladké cesto. To nalejte do formy, trochu uhlaďte a pečte 50 minút. Hotový chlebíček vyskúšajte špajľou, musí z cesta vyjsť suchá a čistá. Nechajte chlebíček úplne vychladnúť. Potom vyklopte z formy.
3Suroviny na makovou ricottu zmiešajte (lemon curd si môžete vyrobiť podľa nášho základného receptu) a prešľahajte do hladkej konzistencie. Chlebíček potom ricottou nahore potrite. Nedávajte na chlebíček celú ricottu, zvyšok potom servírujte s jednotlivými plátkami chlebíčku.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.