1 kg bravčovej krkovice
2 lyžice plnotučnej horčice
2 lyžice zmesi Živánska
1 lyžička Drvenej rasce
3 stredné cibule
1 dcl plnotučného mlieka
slnečnicový olej
6 veľkých žemlí
soľ
Živánska, cigánska nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
DEŇ PRVÝ
1Mäso zbavte tuku, nakrájajte na cca 150g plátky, posoľte a vyklepte na tenko. Posypte zmesou Živánska a potrite horčicou. Naskladajte do misky, zalejte mliekom a nechajte v chladničke do druhého dňa.
DEŇ DRUHÝ
2Na kvapke oleja začnite restovať nahrubo nakrájanú cibuľu a restujte do zmäknutia. Pridajte štipku soli a rasce a odstavte.
3Na rozpálenom oleji zatiahnite plátky mäsa a potom stiahnite plameň. Pomaly dopekajte, pokiaľ mäso nezmäkne. Potom na neho nasypte karamelizovanú cibuľu a ešte chvíľu pečte spoločne. Potom odstavte.
4Žemle rozkrojte na polovicu ako na burger a chvíľu ich pečte na horkej suchej panvici. Žemle potrite horčicou, položte na ne mäso s cibuľou a preložte druhou opečenou žemľou.
Cigánska pečienka je jedným z najznámejších slovenských jedál na jarmokoch, každý Slovák ju pozná a robí si ju podľa seba. Základ je stále rovnaký - mäso, žemľa, cibuľa a horčica. Proste taký slovenský burger.
Dobrú chuť praje Davídek!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.