Recepty

Cibuľové koláčiky s makom

 Cibulové koláčky s mákem

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
20 min. Pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

Na cesto:
500 g hladkej múky
250 ml mlieka
1 veľké vajce
štipka mletého korenia
1 lyžička soli
1 lyžica cukru
60 g masla, rozpustené a ochladené
30 g čerstvého droždia alebo 15 g sušeného droždia
1 rozšlahané vajce s 1 polievkovou lyžicou vody na potretie

Na náplň:
2 veľké cibule nakrájané na hrubé kocky
3 lyžice maku
2 lyžice oleja
1 lyžička soli

Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

Cibuľové koláčiky s makom sú tradičným pečivom z poľského Lublinu. Sú výborné aj na druhý deň ohriate v mikrovlnke. 

Náplň

1Cibuľu nakrájate na hrubé kocky a restujete ju cca 1-2 minúty. Zmiešajte s makom, olejom, soľou a korením. A ešte 2 - 3 minúty orestujte.

2Zmes dajte do pohára a vložte na noc do chladničky.

Cesto

1Múku zmiešajte so suchým droždim (s čerstvým, najskôr pripravte kvások). Pridajte múku, soľ a cukor. Rozmiešajte vajce v mlieku a pridajte do cesta. Nakoniec pridajte rozpustené maslo. Cesto mieste tak dlho, aby bolo mäkké a pružné.

2Vytvorte z cesta guľu a dajte do múkou vysypanej misky. Cesto položte na teplé miesto, prikryjte utierkou a nechajte nakysnúť, aby zdvojnásobilo objem (potrvá to asi 1,5 hodiny).

3Po nakysnutí cesto rozdeľte na 12 rovnakých dielov (každý diel približne 70 g) a vytvorte z cesta guličky. Potom valčekom alebo rukami vytvarujte placky s priemerom 10-12 cm.

4Položte ich na plech s pečiacím papierom a dajte cibuľovo-makovú náplň do stredu. Plech prikryjte utierkou a nechajte 45-60 minút nakysnúť. Tesne pred pečením potrite hrany vajcom zmiešaným s 1 polievkovou lyžicou vody.

5Pečte pri teplote 180 °C po dobu 20-25 minút. 

Prajeme dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie