2 stredné cibule
maslo (na spenenie cibule do sklovita)
múka (na zápražku)
3 naberačky vývaru
korenie čierne mleté
1Cibuľu nakrájajte na kocky a speňte na masle.
2Poprašte ju múkou a orestujte, aby vznikla svetla zápražka.
3Zalejte vývarom a povarte 20 minút.
4Potom všetko rozmixujte do hladkej omáčky.
5Hotovú omáčku na záver osoľte a okoreňte podľa vašej chuti.
Omáčku podávajte s vareným mäsom. Odporúčame s hovädzím alebo bravčovým. Pokiaľ budete variť mäso, do omáčky sa dá použiť aj vývar, ktorý vám pri varení mäsa vznikne. Môžete sa inšpirovať napríklad týmto receptom na vývar.
Ako prílohu odporúčame varené zemiaky alebo knedlík.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.