Recepty

Chlpaté halušky

Chlupaté knedlíky

počet osôb
6

čas prípravy
20 min. príprava
12 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Klasická kuchyně

Potrebujeme

1 kg surových zemiakov
pol kila hrubej múky
1 vajce
kefír alebo kyslé mlieko
1 lyžica korenia Zemiačik
soľ

cibuľa
slanina

Zemiačik nakúpite tu
Cibuľa pražená nakúpite tu

Postup prípravy

1Nakrájanú slaninu aj cibuľku orestujte na panvici dozlata.

2Zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle na tenké rezance. Nechajte odkvapkať v sitku, pridajte korenie, soľ, vajce, kyslé mlieko (kefír) a múku. Všetko spolu dôkladne premiešajte. 

3Dajte variť vodu do veľkého hrnca, pridajte lyžičku soli. Polievkovou lyžicou tvorte väčšie halušky a po jednom vkladajte do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú hore, nechajte ich ešte 2 minúty variť, cca 12 minút, poľa množstva v hrnci. Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.

4Podávajte s opraženou cibuľkou a slaninkou.

Pravá klasika od babky. Pravý originál je samozrejme bez korenia. Chlpaté halušky však môžete podávať ako skvelú prílohu k pečenému bravčovému mäsu, kačke alebo len s uvarenou kyslou kapustou. 

Tip od Davídka. Chlpaté halušky varím moderným spôsobom v parnom hrnci. Myslím si, že úspešne konkurujú tým od mojej babičky.

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zemiačik
Všetky recepty s korením Cibuľa pražená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie