Rastlinný Olej
200 g mrkve
100 g zeleru
120 g červenej cibule
120 g červenej fazule
100 g červenej šošovice
150 g kukurice
400 g sekaných rajčín v konzerve
100 ml vývaru
4 strúčiky cesnaku
10 g kakaa
5 g kvalitnej horkej čokolády (minimálne 70%)
čerstvý koriander
2 čili papričky
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička sladkej papriky
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ, farebné korenie
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte na pásiky, mrkvu a zeler nastrúhajte na strúhadle na hrubo. Očistite si dva strúčiky cesnaku a nakrájajte na kolečká, čili papričky nakrájajte na drobno.
2V hlbšej panvici rozpáľte olej. Opražte na ňom cibuľu do zlata. Následne pridajte kolečká cesnaku, čili, mrkvu a zeler a taktiež opražte do zlata.
3Pridajte konzervu s rajčinami, rascu, sladkú papriku a nové korenie. Pridajte vývar a nasypte umytú červenú čočku. Varte približne 20 minút.
4Pridajte kakao, čokoládu a kukuricu, pretlačte zvyšné dva strúčiky cesnaku a nechajte povariť ešte aspoň 10 minút. Ku koncu prilejte citrónovú šťavu a vmiešajte podľa chuti koriander.
Chilli môžete podávať s ryžou alebo s plackou, na tanieri ju určite ešte posypte čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.