Recepty

Chilli sin carne

 Chilli sin carne

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mexico

Potrebujeme

Rastlinný Olej
200 g mrkve
100 g zeleru
120 g červenej cibule
120 g červenej fazule
100 g červenej šošovice
150 g kukurice
400 g sekaných rajčín v konzerve
100 ml vývaru
4 strúčiky cesnaku
10 g kakaa
5 g kvalitnej horkej čokolády (minimálne 70%)
čerstvý koriander
2 čili papričky
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička sladkej papriky
1 lyžička citrónovej šťavy
soľ, farebné korenie

Rasca rímská mletá nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na pásiky, mrkvu a zeler nastrúhajte na strúhadle na hrubo. Očistite si dva strúčiky cesnaku a nakrájajte na kolečká, čili papričky nakrájajte na drobno.

2V hlbšej panvici rozpáľte olej. Opražte na ňom cibuľu do zlata. Následne pridajte kolečká cesnaku, čili, mrkvu a zeler a taktiež opražte do zlata. 

3Pridajte konzervu s rajčinami, rascu, sladkú papriku a nové korenie. Pridajte vývar a nasypte umytú červenú čočku. Varte približne 20 minút.

4Pridajte kakao, čokoládu a kukuricu, pretlačte zvyšné dva strúčiky cesnaku a nechajte povariť ešte aspoň 10 minút. Ku koncu prilejte citrónovú šťavu a vmiešajte podľa chuti koriander.

Chilli môžete podávať s ryžou alebo s plackou, na tanieri ju určite ešte posypte čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Chilli drvené
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie