Recepty

Chilli con carne

 Chilli con carne

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
90 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

1 kg hovädzieho krku alebo hrudi
2 cibule
8 rajčín
2 hrsti kukurice
kúsok prerastenej slaniny
1/2 kg uvarených čiernych alebo červených fazúľ
1 plechovka červených rozmixovaných nakladaných fazúľ v rajčinovej omáčke
2 lyžičky korenia mexiko
1 lyžička korenia boloňka
1 lyžička korenia garlic pepper
1 lyžička drveného chilli
2 lyžička údenej papriky
soľ

Chilli drvené nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Mexiko nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Boloňka nakúpite tu

Postup prípravy

1Slaninu nakrájajte na nudličky, cibuľu na hrubo, mäso na menšie kúsky a rajčiny na väčšie kusy.

2Slaninu osmažte, potom na nej zatiahnite mäso, pridajte cibuľu, korenie, soľ, podlejte vodou a pomaly duste do mäkka.

3Keď je mäso mäkké, pridajte kukuricu, rozmixované fazule a ešte pár minút povarte.

4Na záver pridajte celé fazule, rajčiny, 5 minút ešte povarte a nechajte chvíľu odpočinúť. Podávajte s chlebom, tortillou alebo ryžou.

Chilli con carne je unikát mexickej kuchyne. Na svete je množstvo receptov. Tento je môj osobný a varím ho zásadne na šporáku. Recept na Chilli con carne v kotlíku nájdete TU.

Dobrú chuť! Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli drvené
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Mexiko
Všetky recepty s korením Paprika údená
Všetky recepty s korením Boloňka

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie