1 kg hovädzieho krku alebo hrudi
2 cibule
8 rajčín
2 hrsti kukurice
kúsok prerastenej slaniny
1/2 kg uvarených čiernych alebo červených fazúľ
1 plechovka červených rozmixovaných nakladaných fazúľ v rajčinovej omáčke
2 lyžičky korenia mexiko
1 lyžička korenia boloňka
1 lyžička korenia garlic pepper
1 lyžička drveného chilli
2 lyžička údenej papriky
soľ
Chilli drvené nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Mexiko nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Boloňka nakúpite tu
1Slaninu nakrájajte na nudličky, cibuľu na hrubo, mäso na menšie kúsky a rajčiny na väčšie kusy.
2Slaninu osmažte, potom na nej zatiahnite mäso, pridajte cibuľu, korenie, soľ, podlejte vodou a pomaly duste do mäkka.
3Keď je mäso mäkké, pridajte kukuricu, rozmixované fazule a ešte pár minút povarte.
4Na záver pridajte celé fazule, rajčiny, 5 minút ešte povarte a nechajte chvíľu odpočinúť. Podávajte s chlebom, tortillou alebo ryžou.
Chilli con carne je unikát mexickej kuchyne. Na svete je množstvo receptov. Tento je môj osobný a varím ho zásadne na šporáku. Recept na Chilli con carne v kotlíku nájdete TU.
Dobrú chuť! Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.