Recepty

Chicken madras

Chicken madras

počet osôb
4

čas prípravy
50 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

3 lyžice rastlinného oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
štipka cayenského chilli
1/2 lyžička zázvoru
1/2 lyžička kurkumy
1/2 lyžička mletej rímskej rasce
1/2 lyžička semienok koriandru
1/2 lyžička korenia India
600 g kuracích pŕs
soľ
300 ml zeleninového vývaru
400 g krájaných rajčín
čerstvý koriander na ozdobu
citrónová šťava z 1/2 citrónu (môžete nahradiť limetkou)

Chilli cayenské nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
India nakúpite tu

Postup prípravy

1V panvici rozohrejte olej, pridajte nadobrno nakrájanú cibuľu a nechajte ju zmäknúť, trvá to asi 5 minút.

2Prihoďte nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a nechajte 2 - 3 minúty opekať. Prisypte chilli, zázvor, kurkumu, rímsku rascu, koriander a ešte asi minútu opekajte.

3Do panvice prihoďte kurča nakrájané na kocky a prudko ho opečte. Keď sa zatiahne, kura osoľte.

4Prilejte vývar, pridajte paradajky a všetko priveďte do varu. Stiahnite plameň a nechajte madras pol hodiny prebublávať (pokiaľ sa bude voda vyparovať príliš rychlo, dolejte ju). Nakoniec prisypte korenie Garam Masala, premiešajte a nechajte odkryté ešte 10 minút variť.

5Na záver dochuťte citrusovou šťavou a podávajte ozdobené čerstvým koriandrom a chilli papričkou podľa chuti.

Dobrú chuť :))


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Zázvor mletý
Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Koriander celý
Všetky recepty s korením India

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie