3 lyžice rastlinného oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
štipka cayenského chilli
1/2 lyžička zázvoru
1/2 lyžička kurkumy
1/2 lyžička mletej rímskej rasce
1/2 lyžička semienok koriandru
1/2 lyžička korenia India
600 g kuracích pŕs
soľ
300 ml zeleninového vývaru
400 g krájaných rajčín
čerstvý koriander na ozdobu
citrónová šťava z 1/2 citrónu (môžete nahradiť limetkou)
Kurkuma nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Kari Ázia nakúpite tu
Garam masala nakúpite tu
1V panvici rozohrejte olej, pridajte nadobrno nakrájanú cibuľu a nechajte ju zmäknúť, trvá to asi 5 minút.
2Prihoďte nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a nechajte 2 - 3 minúty opekať. Prisypte chilli, zázvor, kurkumu, rímsku rascu, koriander a ešte asi minútu opekajte.
3Do panvice prihoďte kurča nakrájané na kocky a prudko ho opečte. Keď sa zatiahne, kura osoľte a okoreňte.
4Prilejte vývar, pridajte paradajky a všetko priveďte do varu. Stiahnite plameň a nechajte madras pol hodiny prebublávať (pokiaľ sa bude voda vyparovať príliš rychlo, dolejte ju). Nakoniec prisypte korenie Garam Masala, premiešajte a nechajte odkryté ešte 10 minút variť.
5Na záver dochuťte citrusovou šťavou a podávajte ozdobené čerstvým koriandrom a chilli papričkou podľa chuti.
Dobrú chuť :))
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.