Marináda:
500 g kuracích pŕs
2 lyžice slnečnicového oleja
1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky soli
130 g bieleho jogurtu
farebné korenie mleté
cayenské chilli
Základ omáčky:
1 lyžica nastrúhaného kokosu
50 g lúpaných mandlí
1 lyžička korenia Garam masala
1 lyžička Kurkumy
1/2 lyžičky mletého kardamomu
1/2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička mletého koriandru
200 ml kokosového mlieka
Omáčka:
1 veľká žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica nastrúhaného zázvoru
štipka mletého muškátového oriešku
100 ml smotany na šľahanie
voda podľa potreby
2 lyžice masla
soľ
Garam masala nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Kardamom mletý nakúpite tu
Skořice mletá nakúpite tu
Koriandr mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
1Mäso si nakrájajte na väčšie kocky (cca 4x4 cm), premiešajte všetky ingrediencie na marinádu a mäso do nej minimálne na hodinu, ideálne však cez noc, naložte a dajte do chladničky. Mäso vyberte z chladničky minimálne pol hodiny pred ďalším postupom.
2Do mixéra dajte všetky ingrediencie na základ omáčky a poriadne spolu rozmixujte.
3Na masle v hrnci opečte domäkka najemno nakrájanú cibuľu a na poslednú minútu pridajte prelisovaný cesnak, zázvor a štipku muškátového oriešku.
4Potom pridajte mäso a prudko ho opečte. Prilejte rozmixovaný základ omáčky, časť smotany a nechajte spoločne prevrieť, kým nebude mäso hotové.
5Podľa potreby omáčku rozrieďte vodou a dochuťte soľou. Na záver pridajte zbytok smotany a nechajte ešte trochu povariť.
Servírujte s ryžou basmati alebo tradičnou plackou naan. Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.