Marináda:
500 g kuracích pŕs
2 lyžice slnečnicového oleja
1 lyžička garam masala
1 lyžička Kari Ázia
1/2 lyžičky soli
130 g bieleho jogurtu
farebné korenie mleté
Základ omáčky:
1 lyžica nastrúhaného kokosu
50 g lúpaných mandlí
1 lyžička garam masala
1/2 lyžička Papriky Slovenskej lahôdkovej
1 lyžička Kari Ázia
1 lyžička Kurkumy
1 lyžička mletého kardamomu
1/4 lyžička mletej škorice
1 lyžička mletého koriandru
200 ml kokosového mlieka
Omáčka:
1 veľká žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica nastrúhaného zázvoru
štipka mletého muškátového oriešku
100 ml smotany na šľahanie
voda podľa potreby
2 lyžice masla
soľ
Garam masala nakúpite tu
Kari Ázia nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Kardamóm mletý nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Mäso si nakrájajte na väčšie kocky (cca 4x4 cm), premiešajte všetky ingrediencie na marinádu a mäso do nej minimálne na hodinu, ideálne však cez noc, naložte a dajte do chladničky. Mäso vyberte z chladničky minimálne pol hodiny pred ďalším postupom.
2Do mixéra dajte všetky ingrediencie na základ omáčky a poriadne spolu rozmixujte.
3Na masle v hrnci opečte domäkka najemno nakrájanú cibuľu a na poslednú minútu pridajte prelisovaný cesnak, zázvor a štipku muškátového oriešku.
4Potom pridajte mäso a prudko ho opečte. Prilejte rozmixovaný základ omáčky, časť smotany a nechajte spoločne prevrieť, kým nebude mäso hotové.
5Podľa potreby omáčku rozrieďte vodou a dochuťte soľou. Na záver pridajte zbytok smotany a nechajte ešte trochu povariť.
Servírujte s ryžou basmati alebo tradičnou plackou naan. Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.