po 300 g mleté jahňacie, hovädzie a bravčové plece
1 väčšia cibuľa
2 lyžičky korenia Valach
1 lyžička korenia Garlic pepper alebo 2 strúčiky cesnaku
1 lyžička sódy bikarbóny
soľ
Cibuľový šalát:
2 väčšie cibule
korenie Balkánska čubrica
citrón
olivový olej
plnotučná horčica
soľ
Balkánska čubrica nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Spišská zmes Valach nakúpite tu
1Cibuľu nasekajte nadrobno, zmiešajte s mletým mäsom, korením, sódou bikarbónou, 3 lyžicami vody. Dobre rukami premiešajte a dajte aspoň na 2 hodiny odpočinúť.
2Cibuľu olúpte, rozpolte, nasekajte na jemné plátky a v miske ju rozdrobte na jemno. Posoľte, pokvapkajte citrónom, olivovým olejom, pridajte štipku korenia Balkánska čubrica, lyžičku plnotučnej horčice. Všetko dobre premiešajte a nechajte odpočinúť.
3Rozpáľte panvicu. Z mäsa si vytvorte valčeky, dobre ich v rukách spracujte a vytlačte z nich vzduch, nech sa vám pri grilovaní nerozsypú. Potrite ich slnečnicovým olejom, dajte na panvicu a z oboch strán ich pečte asi po 5 minút. Potom vyberte a nechajte 10 minút odpočinúť v rozpustenom masle.
4Podávajte na tanieroch s cibuľovým šalátom, zemiakmi omastenými maslom a nasekanou pažítkou.
Toto je tá najoriginálnejšia balkánska špecialita v mojej modernejšej úprave s tradičnou prílohou. Jahňacím mäsom docielite naozaj autentickú chuť. Pre lacnejšiu variantu môžete jahňacie mäso vynechať, ale nieje to úplne ono. Dobrú chuť.
Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty ZDIEĽAJTE. ĎAKUJEME Davídci
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.