Recepty

Čevabčiči s cibuľovým šalátom

Čevabčiči na grilu s cibulovým salátem

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
6 minut grilovanie
10 minut odpočívanie mäsa

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

po 300 g mleté jahňacie, hovädzie a bravčové plece
1 väčšia cibuľa
2 lyžičky korenia Valach
1 lyžička korenia Garlic pepper alebo 2 strúčiky cesnaku
1 lyžička sódy bikarbóny
soľ

Cibuľový šalát:
2 väčšie cibule
korenie Balkánska čubrica
citrón
olivový olej
plnotučná horčica
soľ

Balkánska čubrica nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Spišská zmes Valach nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nasekajte nadrobno, zmiešajte s mletým mäsom, korením, sódou bikarbónou, 3 lyžicami vody. Dobre rukami premiešajte a dajte aspoň na 2 hodiny odpočinúť.

2Cibuľu olúpte, rozpolte, nasekajte na jemné plátky a v miske ju rozdrobte na jemno. Posoľte, pokvapkajte citrónom, olivovým olejom, pridajte štipku korenia Balkánska čubrica, lyžičku plnotučnej horčice. Všetko dobre premiešajte a nechajte odpočinúť.

3Rozpáľte panvicu. Z mäsa si vytvorte valčeky, dobre ich v rukách spracujte a vytlačte z nich vzduch, nech sa vám pri grilovaní nerozsypú. Potrite ich slnečnicovým olejom, dajte na panvicu a z oboch strán ich pečte asi po 5 minút. Potom vyberte a nechajte 10 minút odpočinúť v rozpustenom masle.

4Podávajte na tanieroch s cibuľovým šalátom, zemiakmi omastenými maslom a nasekanou pažítkou.

Toto je tá najoriginálnejšia balkánska špecialita v mojej modernejšej úprave s tradičnou prílohou. Jahňacím mäsom docielite naozaj autentickú chuť. Pre lacnejšiu variantu môžete jahňacie mäso vynechať, ale nieje to úplne ono. Dobrú chuť.

Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty ZDIEĽAJTE.  ĎAKUJEME Davídci 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Balkánska čubrica
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Spišská zmes Valach

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie