Cesto:
500 g hladkej múky
2 lyžice mlieka
1 vajce
250 ml vody
1/2 kocky droždia
3 lyžice oleja
1 lyžička krupicového cukru
1 lyžica soli
Náplň:
200 ml kyslej smotany
1 vajce
1 lyžica oleja
korenie Provensál
soľ
200 g tvrdého syra (eidam alebo gouda)
1Pripravte si kvások: Do misky dajte vlažné mlieko, rozdrobené droždie, cukor a 1 lyžicu hladkej múky. Všetko zamiešajte a nechajte kvások "vykysnúť".
2Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kvások, olej a vodu.
3Poriadne cesto prepracujte, nech v ňom niesu hrudky. Z cesta urobte "bochník".
4Nechajte cesto na teplom, suchom mieste kysnúť cca hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
5Po vykysnutí rozdeľte cesto na menšie kúsky a rozvaľkajte ich na placky.
6Pripravte si plech, vyložte ho papierom na pečenie a položte naňho nachystané placky.
7Pripravte si zmes na náplň. Zmiešajte kyslú smotanu, vajce, olej, soľ a korenie a dobre premiešajte.
8Každú placku potrite zmesou, posypte nastrúhaným syrom a nechajte ešte cca 15 minút kysnúť.
9Vykysnuté bochníky dajte piecť do vopred vyhriatej rúry, pečte dozlata asi 15 minút na 200 °C.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.