Recepty

Červená parmica z Jadranu na ružovom víne, Hráškovom korení s tagliatelle s citrónovou omáčkou a mandľami

 Červená parmice z Jadranu na růžovém víně, Hráškovém pepři s tagliatelle s citronovou omáčkou a mandlemi

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
30 min. pečenie
15 min. varenie cestovín

obtiažnosť
střední

druh jedla
Ryby

Potrebujeme

4 červené parmice alebo iné morské ryby
1 ČL HRÁŠKOVÉHO KORENIA
2 šalotky
1/2 dcl ružového vína
1 PL medu
2 hrste sladkého mrazeného hrášku
2 oriešky masla
soľ

Cestoviny:
4 porcie cestovín tagliatelle
400 ml kokosového mlieka
malý kelímok mandľovej smotany
hrsť plátkov mandlí
šťava z 1 citróna
1 ČL CITRÓNOVEJ KÔRY
1 PL medu
soľ


Hráškové korenie nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Ryby očistite a nasoľte. Šalotku nasekajte na drobno a hrášok prepláchnite v teplej vode.

2Na masle do ružova orestujte šalotku, prilejte med a víno a nechajte víno odpariť. Základ dajte do pekáča, posypte hráškom a na neho položte nasolené ryby.

3Dajte upiecť do vyhriatej rúry cca na 150 °C bez prikrývky.

4Maslo rozpusťte s HRÁŠKOVÝM KORENÍM a týmto ochuteným maslom potrite ryby. Zbytok vmiešajte do vínovo-hráškovej omáčky.

Cestoviny

1Cestoviny uvarte podľa návodu, najlepšie al dente.

2Do panvice dajte kúsok masla, CITRÓNOVÚ KÔRU, plátky mandlí a soľ. Chvíľu restujte, pridajte med, kokosové mlieko, mandľovú smotanu a všetko zredukujte do omáčkovej konzistencie. Po prevarení pridajte citrónovú štavu, prípadne doslaďte medom do sviežej citrónovo-sladko-kyslej chuti.

3Cestoviny vmiešajte do omáčky, pridajte niekoľko lyžíc vody z uvarených cestovín a nechajte odpočinúť.

Rybu podávajte s hráškovou omáčkou a cestovinami s mandľami.

Namiesto parmice môžete použiť morského vlka alebo pražmu. Skvelý recept s chuťou mora a jedinečnej mandľovo-citrónovej omáčky.

Dobrú chuť! Davidek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Hráškové korenie
Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie