4 červené parmice alebo iné morské ryby
1 ČL HRÁŠKOVÉHO KORENIA
2 šalotky
1/2 dcl ružového vína
1 PL medu
2 hrste sladkého mrazeného hrášku
2 oriešky masla
soľ
Cestoviny:
4 porcie cestovín tagliatelle
400 ml kokosového mlieka
malý kelímok mandľovej smotany
hrsť plátkov mandlí
šťava z 1 citróna
1 ČL CITRÓNOVEJ KÔRY
1 PL medu
soľ
Hráškové korenie nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
1Ryby očistite a nasoľte. Šalotku nasekajte na drobno a hrášok prepláchnite v teplej vode.
2Na masle do ružova orestujte šalotku, prilejte med a víno a nechajte víno odpariť. Základ dajte do pekáča, posypte hráškom a na neho položte nasolené ryby.
3Dajte upiecť do vyhriatej rúry cca na 150 °C bez prikrývky.
4Maslo rozpusťte s HRÁŠKOVÝM KORENÍM a týmto ochuteným maslom potrite ryby. Zbytok vmiešajte do vínovo-hráškovej omáčky.
Cestoviny
1Cestoviny uvarte podľa návodu, najlepšie al dente.
2Do panvice dajte kúsok masla, CITRÓNOVÚ KÔRU, plátky mandlí a soľ. Chvíľu restujte, pridajte med, kokosové mlieko, mandľovú smotanu a všetko zredukujte do omáčkovej konzistencie. Po prevarení pridajte citrónovú štavu, prípadne doslaďte medom do sviežej citrónovo-sladko-kyslej chuti.
3Cestoviny vmiešajte do omáčky, pridajte niekoľko lyžíc vody z uvarených cestovín a nechajte odpočinúť.
Rybu podávajte s hráškovou omáčkou a cestovinami s mandľami.
Namiesto parmice môžete použiť morského vlka alebo pražmu. Skvelý recept s chuťou mora a jedinečnej mandľovo-citrónovej omáčky.
Dobrú chuť! Davidek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.