100 g červenej šošovice (predom namočenej)
4 lyžice kokosovej smotany
200 ml zeleninového vývaru
1 lyžička kurkumy
1/2 lyžičky korenie Strukovinky od Silvinky
1 vajíčko
soľ
1Namočenú šošovicu preplachujte, pokiaľ nebude voda číra (zbavujete sa tak škrobu a tým predchádzate nadúvaniu).
2Šošovicu dajte do hrnca, zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu. Nasypte korenie, pridajte kokosovú smotanu a varte do zmäknutia cca 15 minút.
3Vajce uvarte na tvrdo a nakrájajte na kocky.
Ájurveda nie je veganskym prístupom a v receptoch sa môžete stretnúť aj s vajíčkami. Čo sa ale týka vajec, je tu jedna ájurvedská zaujímavosť - vajíčka by sa nemali kombinovať s mliekom, jogurtom, mäsom, rybami a syrmi, pretože to vytvára kombináciu ťažkú na strávenie.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.