✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Caponata catanese - sicílska zeleninová zmes

Caponata catanese - sicilská zeleninová směs

počet osôb
8

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

2 lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
2 cibule nakrájané na drobno
4 šálky nakrájaného baklažánu (cca 1 väčší baklažán)
4 šálky nakrájaných rajčín
1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky
2 lyžice bieleho vinného octu
2 lyžice kapár
1 lyžica talianskych byliniek
soľ

Talianske bylinky nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo veľkej panvici (napríklad vo woku) na strednom plameni restujte 2 - 3 minúty nakrájanú cibuľu a cesnak. Zatiaľ čo sa to restuje, nakrájajte baklažán na kocky o veľkosti približne 2 cm a pridajte do panvice. Dochuťte soľou.

2Baklažán restujte asi 5 minút do zmäknutia. Pokiaľ baklažán začne vypadať suchý, pokvapkajte ho ešte olejom.

3Do panvice pridajte nakrájané rajčiny, papriku, talianske bylinky a ocot a nechajte zmes variť asi 15 - 20 minút, pokiaľ rajčiny a papriky nezmäknú.

4Pridajte kapary.

5Zmes uchovávajte v chladničke.

Túto zmes môžete podávať ako predkrm na rozpečenej bagetke, ku grilovanému mäsu či rybe alebo si ju vychutnať len tak.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Talianske bylinky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie