Recepty

Bylinkové maslo s Poctivkou z Fatry

Bylinkové maslo so zmesou Poctivka z Fatry je rýchly a voňavý spôsob, ako dodať jedlu osobitý šmrnc. 🌿 Zmes plná cibule, cesnaku, bazalky, tymianu, rozmarínu a trošky pomarančovej kôry a sušených jabĺk vykúzli maslo, ktoré skvelo doladí grilované dobroty, opečený chlebík i pečenú zeleninu. Nech už chystáte hostinu alebo len malú radosť na večeru, toto maslo sa ľahko stane vašou tajnou obľúbenou ingredienciou.
Bylinkové máslo s Gorolem

čas prípravy
5 min. príprava
2-3 hod. odležanie v chladnič

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Pohoštění

Potrebujeme

1 maslo (250 g)
2–3 lyžice zmesi Poctivka z Fatry
soľ podľa vašich preferencií

Poctivka z Fatry nakúpite tu

Postup prípravy

1. Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu.  

2Do masla vmiešajte zmes Poctivka z Fatry a osoľte podľa chuti. 

3Všetko dôkladne premiešajte tak, aby sa korenie rovnomerne spojilo s ostatnými surovinami.  

4Preložte do misky alebo vytvarujte do valčeka, zabaľte do potravinovej fólie a uložte do chladničky vychladiť aspoň na 1–2 hodiny, aby sa chute krásne prepojili a maslo stuhlo.  

Tip:
Maslo môžete dokonca aj zamraziť – napríklad v malých porciách. Máte ho potom vždy po ruke, keď bude potrebné dodať jedlu šmrnc.  

Hodí sa na grilovanie, natriete ho na pečivo, pridáte k zemiakom, či si ho pripravíte len tak – pre radosť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Poctivka z Fatry

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie