Recepty

Butter chicken

 Butter chicken

počet osôb
4

čas prípravy
45 min. príprava
min. 1 hodina Marinovanie mäsa

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

Na marinádu:
500g kuracích pŕs
1/2 lyžice mletého zázvoru
1 lyžicu prelisovaného cesnaku
1/2 lyžičky cayenského chilli
1 lyžička korenia Garam masala
1/2 lyžičky kurkumy
3 lyžice slnečnicového oleja

Na omáčku:
1 stredne veľká červená cibuľa
300g pardajok
200g paradajkového pyré
150ml vody
30g kešu orechov
1 lyžička prelisovaného cesnaku
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička korenia Garam masala
5 - 7 lyžíc masla
50ml smotany na šľahanie
trstinový cukor podľa chuti
citrónová šťava podľa chuti
slnečnicový olej
soľ

K servírovanie:
basmati ryža alebo placky Naan
čerstvý koriander
smotana

Garam masala nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu

Postup prípravy

1Kuracie prsia si nakrájajte na väčšie kocky. V mise si zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Kurča s marinádou premiešajte a dôkladne ho v nej "obaľte", a nechajte minimálne hodinu (lepšie cez noc) marinovať v chladničke. Z chladničky potom mäso vytiahnite minimálne pol hodiny pred varením.

2Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno. Paradajky tiež nakrájajte na menšie kocky.

3Vo väčšom hrnci rozpálte lyžicu oleja a prudko na ňom opečte mäso, aby sa zatiahlo. Potom mäso vytiahnite z hrnca a dajte bokom. V rovnakom hrnci opečte cibuľu domäkka, pridajte cesnak a zázvor a nechajte minútu rozvoňať. Ku zmesi pridajte nakrájané paradajky, kešu oriešky, trochu citrónovej šťavy a Garam masalu. Nechajte spoločne chvíľu opekať a po pár minutách prilejte paradajkové pyré a vodu. Za občasného miešania nechajte na strednom plameni variť asi 25 minút.

4Prevarenú zmes rozmixujte na hladkú omáčku. Potom do nej vráťte mäso, pridajte smotanu, maslo a nechajte variť, kým mäso nebude hotové.

5Na záver treba ešte doladiť chuť. Pokiaľ je omáčka málo výrazná, pridajte trochu korenia Garam masala a soli. Pomôžte si tiež citrónovou šťavou, či trstinovým cukrom. V prípade, že vám omáčka veľmi zhustne, trochu ju rozrieďte vodou do krémovej konzistencie.

Servírujte posypené nasekaným koriandrom a pokvapkané trochou smotany. Dobrú chuť! :))


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Garam masala
Všetky recepty s korením Zázvor mletý
Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Kurkuma

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie