Recepty

Burrito

 Burrito de carne

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
10 min. príprava burrit
10 min. zapekanie burrit

obtiažnosť
střední

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

cca 1/2 kg hovädzej roštenky
1 stredná cibuľa
1 ľadový šalát
2 plechovky červených sterilizovaných fazúľ
1 lyžička zmesi mexiko
hrsť kukurice
200 g nastrúhaného syra typu cheddar
2 lyžice fazuľového krému (možno použiť rozmixované sterilizované fazule)
4 pšeničné tortily
soľ
kyslá smotana
mexická salsa verde










Mexiko nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na tenké nudličky (cca 2x3 cm), cibuľu ošúpte a nakrájajte na hrubo, ľadový šalát opláchnite a rozoberte na jednotlivé listy, fazuľu sceďte.

2Na kvapke slnečnicového oleja prudke orestujte mäso, pridajte cibuľu, kukuricu a korenie. Všetko spoločne restujte, na záver pridajte 2 lyžice fazuľového krému a fazule.

3Na pšeničnú tortilu položte ľadový šalát, pripravenú burrito zmes a všetko zasypte strúhaným syrom. Tortilu zatočte a z oboch strán preložte.

4Naplnené tortily ešte opečte zo všetkých strán na suchej panvici alebo ju dajte na 10 minút do vyhriatej trúby na 180 °C (funkcia gril).

5Podávajte na tanieroch ozdobené salsou, kyslou smotanou, prípadne s nachos alebo s mexickou pečenou ryžou.

Existuje veľa druhov burrít. Toto burrito je jedno z najobľúbenejších a najautentickejších, ktoré som varieval vo svojej mexickej resturácií, kde ho moji zákazníci priam zbožňovali.

Recept na pravé mexické tortily a na mexickou rajčinovú salsu nájdete v našej webovej kuchárke.

Dobrú chuť praje Davídek!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Mexiko

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie