1 lyžička mletej cibuľe
1 lyžička oregana
1 lyžička korenia mexiko
2 lyžička drvenej rasce
2 lyžičky papriky slovenskej lahôdkovej
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/4 lyžičky cayenského chilli
1 lyžička soli
Mäso:
1 lyžička oleja
2 strúčiky cesnaku
½ cibule (jemne nasekanej)
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 lyžice kečupu
3 lyžice vody
Burrita:
6 - 8 veľkých tortill
3 šálky varenej ryže (teplej, nie horkej)
3 šálky ľadového šalátu
1 šálka kukurice z konzervy
1 šálka fazúľ z konzervy (v slanom náleve)
3 väčšie rajčiny zbavené semienok a nakrájaných na kocky
1/2 červené cibule (jemne nasekané)
jemne nasekaný čerstvý koriander
150 g strúhaného syra
kyslá smotana
Cibuľa mletá nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Mexiko nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
1Na panvici rozohrejte olej na vysokej teplote. Pridajte cesnak a cibuľu, restujte 2 minúty, pokiaľ cibuľa ľahko nezhnedne. Pridajte hovädzie mäso a restujte tak, aby sa mäso zatiahlo a zhnedlo.
2Pridajte korenie mexiko a restujte 1 minútu. Potom pridajte rajčinový pretlak a vodu, varte 3 minúty, pokiaľ sa voda z väčšej časti neodparí (hovädzie mäso musí byť stále šťavnaté, nevysušené). Nechajte 10 minút vychladnúť (keby bola náplň horká, burrito sa zaparí a tortilla by bola mokrá).
3Tortilly pred rolovaním ohrejte na suchej panvici alebo v mikrovlnnej trúbe.
4Tortillu umiestnite na pracovnú plochu. K stredu položte 1/4 - 1/3 šálky ryže. Na vrch dajte 1/4 - 1/3 šálky hovädzieho mäsa, potom trochu ľadového šalátu, kukurice, fazúľ a rajčín. Posypte kúskami červenej cibule, koriandrom, pridajte kyslú smotanu a posypte nastrúhaným syrom.
5Sklopte spodnú časť, aby ste zakryli náplň, a potom prehnite okraje. Pevne zrolujte a zabaľte do alobalu.
Podávať môžete teplé aj vychladnuté.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.