1 kg mletého hovädzieho krku
1 lyžička zmesi Chilli korenie
Soľ
2 menšie šalotky
50 g prerastenej slaniny
2 konzervy červených fazúľ v chilli omáčke
1/2 lyžičky zmesi Mexiko
2 lyžičky zmesi Vege-rajčátka
1 paprička Jalapeño
4 plátky syru cheddar
ľadový šalát
soľ
Chilli korenie nakúpite tu
Mexiko nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu
1Mäso zmiešajte s korením, soľou a nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke. Šalotku očistite a nakrájajte na drobno, slaninu na kocky, papričku na kolieska. Ľadový šalát umyte a natrhajte na jednotlivé listy.
2Na panvici vyškvarte slaninu na tuk, pridajte šalotku a opražte ju do ružova. Do panvice dajte obe plechovky fazúľ, korenia a nechajte chvíľu prevariť. Až zmes zhustne, pridajte papričku Jalapeño, osoľte a nechajte 20 minút odpočinúť. Zmes musí mať hustotu pasty.
3Z mäsa spravte burgre na veľkosť burgerovej žemle a dajte na rozpálenú panvicu alebo gril. Pečte z jednej strany aspoň 4 minúty a otočte. Na opečenú stranu položte plátok cheddaru a pečte ešte aspoň 5 minút. Potom plameň vypnite a nechajte ešte asi 5 minút dôjsť.
4Burgrové žemle rozkrojte na pól a opečte na horkej panvici.
5Na žemľu položte ľadový šalát, na neho fazuľovú zmes a následne burger so syrom. Priklopte hornou žemľou a prepichnite špajľou.
Podávajte so zemiakovými chipsami a cesnakovým dresingom.
Pravý mexický burger s jednoduchou fazuľovou salsou a ľahko ostrejším chilli korením. Skvelá zámena klasického burgru pri grilovačkách a záhradných párty.
Toto je môj unikátny recept z čias, kedy som mal mexickú reštauráciu. Skvele chutil a bol v TOP 5 najpredávanejších jedlách.
Pripravte si ho doma taktiež, je fakt výborný.
Dobrú chuť! Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.